Seat Altea vs. Chrysler PT Cruiser

22 Maj 2009, 10:43

Witam,

Z racji ze to moj pierwszy post to chcialbym sie takze przywitac z tubylcami :)

A teraz do rzeczy, zabieram sie za kupno samochodu uzywanego do 5 lat Minivan z automatyczna skrzynia biegow silnik min. 2.0 benzyna czy diesel nie ma znaczenia.

Mam przed soba dosyc odemienne stylistycznie dwa auta to Seat Altea i Chrysler PT Cruiser i zastanawiam sie ktory z tych dowch modeli wybrac.
Szukam w segmencie minivanow bo chce kupic cos dla rodziny 2+1 i ten segment wydaje mi sie odpowiedni, dodatkowo chce aby siedzenia kierowcy bylo polozone troche wyzej wiec kombiaki mnie nie interesuja:)
Drodzy forumowicze jakie macie opinie o tych dwoch modelach. Szukalem troche na necie i wiadomo jak to z kazdym towarem jeden chawli drugi narzeka ale oba modele wydaja sie miec podobne oceny.
Jak sie ma sprawa serwisow i ich cen? Czesci zamiennych itd?

Czekam na wasze opinie :)

Pozdrawiam
grnfish
Nowicjusz

Miejscowość: Switzerland

22 Maj 2009, 11:52

Chrysler spali więcej i w rankingach bezawaryjności PT cruiser zawsze był niskooo.
Seata łatwiej sprzedasz w perspektywie i części do niego też będą tańsze a pewnie będzie się psuł rzadziej.
koczas
Aktywny

Miejscowość: centrum Polski
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Porównanie rejestratorów DOD IS220W i DOD IS420W
    Nie każdy kierowca chce od razu zainwestować gotówkę w najlepszy możliwy model wideorejestratora. Dlatego DOD w swojej ofercie posiada również kamery budżetowe w bardzo przystępnych cenach: IS220W i IS420W. ...
    Silnik wysokoprężny 1.6 CDTI - Opel
    Nowy silnik wysokoprężny 1.6 l zapewnia najlepsze w swojej klasie osiągi we wszystkich kluczowych parametrach. Został wprowadzony w modelu Zafira Tourer i docelowo zastąpi obecną jednostkę 1.7 l i wersje 2.0 l o niższej mocy ...