Autko do 9 tysiecy

05 Lip 2009, 16:04

Poszukuje autka do 9 tysiecy, zalezaloby mi, zeby to byla benzyna albo diesel. Bedzie to moje pierwsze autko, a z racji tego, ze jestem malo doswiadczony w tych sprawach zwracam sie o pomoc do was :)
Omek
Nowicjusz

Miejscowość: Sosnowiec

05 Lip 2009, 16:28

Napisz cos wiecej o swoich wymaganiach (moce, wielkosc auta, roczniki, typ nadwozia).
pyta88
Początkujący

Miejscowość: WPN
Prawo jazdy: 01 06 2006
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Ford Mondeo mk3
Silnik: 1.8 DURATEC-HE 125KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Liftback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

05 Lip 2009, 18:22

Cos typu sedan, hatchback. Rozmiar autka - nie robi mi wiekszej roznicy. A jezeli chodzi o moc - no to czym wieksza tym lepiej. Pozdrawiam :)
Omek
Nowicjusz

05 Lip 2009, 22:20

Opel Vectra B - samochód trwały duży i komfortowy
szybki200
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z daleka

06 Lip 2009, 08:24

Cordoba, Omega, Vectra, 406, BMW serii 3, Toledo, Mondeo, CIvic, Mazda 626... Duzo jest takich aut, tak btw, to dlaczego nie bierzesz pod uwage LPG?
pyta88
Początkujący

06 Lip 2009, 08:30

Jakos nigdy nie bylem przekonany do tego.

[ Dodano: Pon Lip 06, 2009 09:38 ]
Fakt, sporo jest aut w tej cenie, ale chcialbym cos wyrwac z w miare przystepnym rocznikiem, zeby nie trzeba bylo co chwile dokladac.
Omek
Nowicjusz

06 Lip 2009, 08:40

LPG nie jest zly. Najlepsza sytuacja jest wtedy, jak kupujesz auto na bezynie i sam zlecasz zalozenie instalacji. Ale to twoj wybor. Jak nie chcesz LPG, to lepiej wez sobie diesela, niz benzyniaka, jak ci zalezy na tanszej jezdzie. Jak to twoje pierwsze auto, to lepiej wez sobie jakiegos hatchbacka, bo pewnie rodziny jeszcze nie masz do wozenia. Z szybkim napisalismy ci kilka sedanow, ale popatrz na hatchbacki tez (civic, golf, ibiza, moze bravo, colt, corolla...) Na pewno znajdziesz cos w przystepnym roczniku.
pyta88
Początkujący

06 Lip 2009, 08:45

Faktycznie, cenna uwaga :) Najbardziej wpadly mi w oko Civic, Golf i ten Bravo calkiem fajnie sie prezentuje. Mozecie cos wiecej o nich powiedziec? Ewentualnie podac jeszcze jakies ciekawsze rozwiazania :)
Omek
Nowicjusz

06 Lip 2009, 11:27

A ja zaproponuję coś z innej beczki
mianowicie : AUDI B4 1.9 TDI, albo 2,0 Benz
Solidne auto, bezawaryjne, świetne zawieszenie.
Odradzam wszelkiej maści Fordy, bo ford szczególnie za takie pieniądze to skarbonka.
Pozdrawiam :D
______________PRECZ Z [ *F*O*R*D*A*M*I ]_________
miszarus
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: zachodnio-pomorskie

06 Lip 2009, 12:59

No autko fajne, ale ciezko trafic na jakis dobry rocznik, a do starszego obawiam sie, ze trzeba bedzie co chwile dokladac.
Omek
Nowicjusz

06 Lip 2009, 16:21

Mercedes 190 2.0 - bardzo wygodny, przestronny i dość mocny. Jeśli chodzi o bezawaryjność to poleciłbym jeszcze BMW. Poprawnie eksploatowanie BMW jest bezawaryjne i mocne (tu dodatkowa zaleta, bo za te same osiągi płacisz mniejsze ubezpieczenie). No i jeśli lubisz jeździć z tylnym napędem to na pewno sprawi ci to dużo frajdy (ale zimą lepiej uważać ;) ).
Omek napisał(a):Fakt, sporo jest aut w tej cenie, ale chcialbym cos wyrwac z w miare przystepnym rocznikiem, zeby nie trzeba bylo co chwile dokladac.

Od kiedy awaryjność auta zależy od roku produkcji? W sumie zależy, Niemcy w latach osiemdziesiątych robili najsolidniej ;) .
shilay
Początkujący

Miejscowość: Toruń
Prawo jazdy: 27 02 2008
Przebieg/rok: 8tys. km
Auto: BMW 320i E36
Silnik: M52B20 2.0 150KM
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1995

06 Lip 2009, 17:43

Dobra Panowie, wy tu jestescie znawcami :grin: Wiec pewnie mam niewlasciwe informacje :smile:
Omek
Nowicjusz

06 Lip 2009, 18:33

pyta88 napisał(a):Cordoba, Omega, Vectra, 406, BMW serii 3, Toledo, Mondeo, CIvic, Mazda 626... Duzo jest takich aut, tak btw, to dlaczego nie bierzesz pod uwage LPG?

bentley, polonez, mercedes vito itd.... podajesz auta z różnych klas
andrewb25

06 Lip 2009, 21:50

Omek napisał(a):No autko fajne, ale ciezko trafic na jakis dobry rocznik, a do starszego obawiam sie, ze trzeba bedzie co chwile dokladac.
witaj - stary rocznikowo wcale nie musi byc szrotem a bywa tak że jest oniebo lepszy od mlodszego
ps ostatnio sprowadziłem zadbane bmw 520 z 88 roku i autko napawde dopieszczone -sprzedany szybko ,bo pod zamówienie oczywiście że fiaty .ople itp to lepiej mlode ale to i tak tylko namiastki prawdziwych aut -więc uwaga na młode okazje bo często to one zawodzą - te bmw z 1988 to tylko przykład a nie reguła .do niemiec masz blisko -szukaj więc tam -zapewniam że zadbanych jest dużo ale to kosztuje często więcej niż w pl-ale jakość =cena
max23
Początkujący

Miejscowość: elbląg

07 Lip 2009, 09:33

andrewb25 napisał(a):
pyta88 napisał(a):Cordoba, Omega, Vectra, 406, BMW serii 3, Toledo, Mondeo, CIvic, Mazda 626... Duzo jest takich aut, tak btw, to dlaczego nie bierzesz pod uwage LPG?

bentley, polonez, mercedes vito itd.... podajesz auta z różnych klas

A widziales, zeby omek sprecyzowal o jaka klase mu chodzi? Ja bym radzil na pierwsze auto cos z segmentu C, ale jak sie chlopak uprze, to kto mu zabroni kupic auto z segmentu D lub E? Omek pisal, ze chce sedana albo kompakt, to mu podalem kilka sedanow i kilka kompaktow.
pyta88
Początkujący