Autko do 9000

12 Wrz 2016, 17:03

Cześć, jaki polecicie mi samochód do 9000zł?
Poważnie zastanawiałem się nad Almerą N16, a konkretnie o modelu poliftowym z silnikiem 1.8 116KM, lecz słyszałem niepochlebne opinie o pierścieniach, które z powodu swoich niedoskonałości mogą doprowadzić do zatarcia silnika przez duże zużycie oleju. Podobno łańcuch rozrządu szybko się rozciąga, więc pewnie używka ok. 150kkm będzie miała go do wymiany. Czy ktoś ma to autko i mógłby się wypowiedzieć? Jakie jeszcze moglibyście polecić, żeby nie było paskudne, w miarę dobrze wyposażone oraz niedrogie w eksploatacji? Taki powiedzmy mamowóz :D
Ps. może być z gazem :yes:
rpszczola
Obserwowany

Prawo jazdy: 08 12 1995
Auto: Jeszcze nie mam

14 Wrz 2016, 10:23

Almera N16 to zakup podwyższonego ryzyka.

Za 9k znajdziesz ładnego Civica VII.
[link do oferty na Olx wygasł]
[link do oferty na Olx wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Wystawa "Od 0 do 100" w Audi museum mobile
    Wystawa "Od 0 do 100", prezentowana w Audi museum mobile w Ingolstadt, ukazuje moment, w którym marka Audi weszła na stałe do segmentu aut klasy wyższej. Tym momentem, bardzo znaczącym w historii koncernu AUDI AG, ...