Autko do 9000pln-1000pln

16 Gru 2006, 10:35

Witam wszsystkich. Przymierzam sie kupna autka, bedzie to moje pierwsze auto. Kasy nie mam za wiele ale troche jest weiec wierze ze mozna cos kupic. Generalnie chodzi mi o auto w cenie jak wyzej maksymalnie 10 lat i max 100tys przebiegu. Z tym przebiegiem to oczywiscie roznie moze byc ale nie chialbym auta strasznie zajezdzonego. Propzycji i pozmyslow mam wiele ale zdecydoeac sie na jakis konkretny model jest cizke. przygladam sie Corsie, Punto, Polo, Bravo, patrzylem na Mazde 323 F..i wiele innych. Nie chce auta duzego, glownie do jazdy po miescie. Czekam na opinie.
Pozdrawiam
fantomas
Nowicjusz

27 Gru 2006, 00:44

witam :D tez mam dylemat bo za pare miesiecy kupuje autko i mam podobną kwote na wykorzystanie !!

Ale moim zdaniem kupił bym VW golfa III ( oczywiście z leflektorami przednimi od IV )

moim zdaniem jest to autko wymarzone dla poczatkujących :
jest ładne , zgrabne , jesli chcesz je troche z tuningować to są do tego wymarzone ( sa tanie przeróbki do niego )
autko mało pali mówie o silniku 1.6 benzyna bo muj znajomy ma VW golfa III palił zaledwie 6 litrow na 100 km w terenie zabudowanym na trasie niecałe 5 l. na 100 km. w ziome pali troszke więcej ( ale to normalka ma dworze zimno to jedzie dłużje na ssaniu i więcje pli , ale to w każdych autach )

Autko mi sie podoba: mal sprytne i ekonomiczne !! POLECAM
pozdrawiem :D
pawełek
Nowicjusz

Miejscowość: Częstochowa

27 Gru 2006, 00:50

Według mnie najlepszym autkiem bedzie golf III, audi 80 b4 lub opel calibra :)

Pzdrawiam,
Hammond
Pozdrawiam,
Hammond
Hammond
Początkujący
Awatar użytkownika

27 Gru 2006, 01:21

Zgadzam sie jeszcze z Hammond że kupno opla callibry to tez dobry wybor ( ale troszke rocznik stary )

pozdor Hammond :D
pawełek
Nowicjusz

Miejscowość: Częstochowa

27 Gru 2006, 12:00

Moze i rocznik jest stary ale sa to samochody nie do zajezdzenia :)
Pozdrawiam,
Hammond
Hammond
Początkujący
Awatar użytkownika

27 Gru 2006, 23:07

co myslicie nad czyms mniejszym, SEAT AROSA, Punto czy Lupo?
fantomas
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

28 Gru 2006, 11:40

Punto nie jest najgorsze,ale silniki wyżyłowane (1.1 - 55/60 KM,1.2 - 75 KM !!!!) tak więc trochę napewno nie będzie palić 5l w mieście...

Jeśli byś szukał auta oszczędnego,to zastanowiłbym się na Twoim miejscu nad Citroenem AXem (najlepiej 1.5 D),pali mało (1.4D w trasie 3,5-4l .. w mieście do 5l,1500 podobnie),osiągi dobre jak na tą moc (1.4D bodajże 55 KM - 130 km/h - prędkość podróżna),nie psuje się za bardzo,części nie należą do najtańszych ale nie trzeba ich kupować co chwila (no chyba że auto jest z końca lat 80tych..) - jeśli szukasz auto do tuningu (nie doczytałem ;) ) to nie jest auto dla Ciebie,rzadko się zdarza żeby AX po tuningu ładnie wyglądał...a co do kosztów....za 4000-6000 PLN możesz już trafić niezły egzemplarz za 95-97r,w dobrym stanie...

Pozdrawiam
mex500
Początkujący

Miejscowość: Małopolska