Witam,
W najbliższym czasie mam zamiar przeznaczyc 26000zł na zakup jednego z dwóch samochodów, tj. interesuje mnie 4 letni Seat Ibiza (w nowej budzie) lub nieco starszy bo 5letni Ford Focus.
Oba samochody interesują mnie tylko z silnikiem DIESLA.
Mam dylemat odnośnie tego zakupu więc proszę Was o dobrą radę.
Jeśli chodzi o Seata to mam do niego pełne zaufanie, ponieważ ojciec jeździ juz seatem Leonem 5 lat, zrobił nim prawie 120 000km i jak narazie bez nawet najmniejszej awarii.
Natomiast forda focusa nie miałem okazji poznac w praktyce, czytam tylko rózne opinie na forach, ale sa one czesto skrajnie rozne wiec naprawde trudno jednoznacznie sie do nich ustosunkować.
Jedyną rzeczą która trochę mnie zniecheca do Forda Focusa to jest korozja,która podobno nagminnie dotyka własnie focusy.
Jeśli chodzi jednak o stylistykę i gabaryty to tutaj w moim guście zdecydowanie wygrywa Focus. No ale jednak nie moge się jednoznacznie zdecydować w związku z tym proszę o ostateczną opinię ludzi którzy mieli do czynienia z tymi samochodami albo poprostu się na nich znają.
Dodam jeszcze, że obecnie jeżdzę Fiatem Seicento, więc niezależnie od tego czy kupie seata czy forda napewno sobie polepsze
![Smile :)]()
ale mimo wszystko bardzo Was proszę o opinie na ten temat.
Z góry dziekuje za odpowiedzi.