Autko do ok +- 20.000 zł

22 Maj 2009, 12:34

Witam wszystkich nadszedł dzień aby pomysleć nad zmianą. Auto typowo do miasta (dojazd do pracy) czyli napewno benzyna. Nie duże dlatego na oku mam Nissana Almerę N16, rocznik: 2003, 5 drzwi, 1.5 w benzynie po FL (z wyświetlaczem po środku i mocniejszym silnikiem niż przed FL)
oraz Skodę Fabię w Kombiku (taki miejski mały kombi) - tu niestety nie mam pojęcia jaki rocznik szukać.
O Almerze się troche naczytałem ogólnie jest to model polecany, choć już nie tak bezawaryjny jak wersja N15 - trzeba dobrze trafić.
Co możecie powiedzieć o tych dwóch samochodach, koszty ekspoatacji (wiadomo większe będą w Almerze ale jak to sie ma w Skodzie?), jak jest z rudą (Almerę troche lubi dlatego trzeba by zaraz zakonserwować).
Jaki silnik polecacie do Skody (1.4 czy większy?)
Splanie w Almerze jest ok 8-9l po mieście - chociaż i z tym bywa różnie, zalezy od nogi :razz: - jak to jest w Skodzie?
Może jeszcze cos doradzicie z dobrych autek
Pozdrawiam

[ Dodano: Wto Maj 26, 2009 09:18 ]
Czyli nikt mi nie pomoże :wink:
skawin
Nowicjusz

Miejscowość: G.Sląsk

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW Concept X1 2008
    W przypadku BMW Concept X1 projektanci zawarli klasyczne cechy i język stylistyczny modeli BMW X w pojeździe nowej klasy. Wyrafinowanie, zwinność, wszechstronność i jakość premium – wszystko to zostało odzwierciedlone ...