Autko miejskie

12 Sie 2010, 17:44

Witam!Przymierzam sie do kupna malego miejskiego auta tak do 20000zl (fajnie by bylo gdyby mialo sportowe zaciecie) tak max. 4 letnie z malym przebiegiem. Juz sam nie wiem jakie wybrac. Bylem nastawiony na citroena C2 ale odradzili mi znajomi mowiac zebym celowal bardziej w japonca. Wpadl mi w oko suzuki swift, a moze mitsubishi colt?a moze cos calkiem innego? prosze o rade
anim
Nowicjusz

Miejscowość: podkarpacie

13 Sie 2010, 14:26

Oczywiście,że japońska marka to lepszy wybór od Citroena ale przede wszystkim ze względu na pózniejszą korzystniejszą odsprzedaż !!!
Za 20 k masz możliwośc balansowania i sporego wyboru. Jesli znajdziesz fajnego Swifta,to dlaczego nie brac..?
Pod domem : MEGANE IV 1,5 dci-110KM , MEGANE III 1,6-16V - 110KM lpg -jest paliwowa alternatywa bez elektryki.
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

14 Sie 2010, 21:24

artur 4 letni japończyk za 20 tyś zł? Chyba jakiś szczepan a to już ani bezawaryjne, ani tanie w użytkowaniu nie będzie... Jeżeli chcesz się sztywno trzymać tych 4 latków i kwoty 20 tyś zł zostają Ci tylko wynalazki francuskie i koreańskie...
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Czy warto inwestować w ubezpieczenie AC?
    Wielu kierowców wychodzi z założenia, że obowiązkowe ubezpieczenie od odpowiedzialności cywilnej w zupełności im wystarczy. Polisa OC jest zatem w wielu przypadkach jedynym zabezpieczeniem dla kierowcy oraz jego pojazdu. ...