Autko o sportowym zacięciu dla młodego.

20 Cze 2015, 15:07

Witam! Przymierzam się do zakupu jakiegoś sportowego sedana. Moje typy to Mercedes CLA 1.6(156km - benzyna), Skoda Octavia RS 2.0 (184KM - diesel) albo Audi A5 2.0 (170KM). Co polecacie najbardziej? Patrząc na marke skoda jest najmniej atrakacyjna, ale z drugiej strony najbardziej ekonomiczna. Czy warto zainwestować w Octavie RS? Może polecacie coś innego w podobnych granicach cenowych?
starzecc
Nowicjusz

Prawo jazdy: 17 09 1988
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Toyota
Silnik: 1.4 97km
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

20 Cze 2015, 15:27

Chcesz auto o sportowym zacięciu a wyskakujesz z dieslem, jeszcze do tego 1.6 w mercedresie (pewnie dobry ale do zwykłej/dynamicznej jazdy).
Chcesz auto sportowo to weź już coś konkretnego i licz się ze spalaniem, a nie minimalizujesz wszystko w opór.

Jaki masz budżet? Gdzie chcesz tym jeździć?
Kieł
Stały forumowicz

Auto: Nie mam

20 Cze 2015, 15:36

Budżet to około 130-150 tysiaków. Chcę coś ze sportową stylistyką i w miarę dobrymi osiągami. Liczę się ze spalaniem, bo często mam jakieś wyjazdy za granicę. Robię wtedy około 2 tysiące kilometrów w tydzień.
starzecc
Nowicjusz

Prawo jazdy: 17 09 1988
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Toyota
Silnik: 1.4 97km
Rok produkcji: 2003

20 Cze 2015, 19:13

Jeśli używane wchodzą w grę Lexus IS-F :naughty: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] link poglądowy :)
A może nowa Honda Civic Type R tylko że trzeba będzie poczekać do września - października. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
sanvean23
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Auto: Punto 2FL |Honda Civic VIII
Silnik: 1.2 16V | 1.8

20 Cze 2015, 21:27

szukając auta ze sportową stylistyką i osiągami nigdy w życiu nie kupiłbym Skody. U nas nawet jest firmówka RS w dziale informatyków :D

Jak nówka to poczekałbym na Hondę Civic Type-R.
Z aut o osiągach podanych przez Ciebie to Lexus IS, bo takie Audi A5 już się wszystkim opatrzyło i za rok ma być następca.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Rok produkcji: 2010
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpierw kierunkowskaz, potem hamowanie
    Obok braku sygnalizowania kierunkowskazem planowanego manewru, podstawowym błędem wielu kierowców jest nieodpowiedni moment włączenia kierunkowskazu. Zarówno zbyt wczesne, jak i zbyt późne sygnalizowanie ...