Autko rodzinne do 25 tys. - renault megane scenic?

16 Lut 2009, 17:02

Witam.
Poszukuje obszernego autka dla 4osobowej rodziny. Raczej benzyna (bo myślę o ewentualnym założeniu gazu). Użytkownik megane scenic polecił mi ten właśnie samochód - on ma 1.9 diesla. jest dobrze wyposażony i ma dużo różnego rodzaju schowków półek itp. co mnie interesuje. Nie wiem jednak jakie są inne opinie na temat tego samochodu, a na nich kompletnie się nie znam.
Chciałbym żeby był nie starszy niż 2003 r. w cenie do 25000 zł znalazłem jeszcze forda galaxy, i chevroleta rezzo (paskudny z wyglądu) toyota corolla verso i pontiac vibe. Nie wiem też czy warto kupić autko z automatyczną skrzynią biegów (a żona zdecydowanie by wolała).
Czy ktoś ewentualnie może jeszcze polecić coś innego polecenia.
Pozdrawiam
damastes
Nowicjusz

16 Lut 2009, 17:44

Szukałem podobnego auta więc troche się nasłuchałem.

Scenic fajny jest, ale lub go rdza (progi, nadkola), zawieszenie zbyt delikatne jak na nasze drogi.

Galaxy jest autem zdecydowanie większym. Przez to pali kilka litrów więcej.
Chevroleta czy pontiaca nie znam co to za wynalazki.

Corolla verso to ciekawa opcja, ale nie wiem czy do wydarcia w tych pieniądzach.

Musisz sie zdecydować czy szukasz ładne, czy ekonomiczne czy wielkie.

Automat potrzebuje specjalnej troski i do jazdy poza miastem (w polskich warunkach) raczej się nie sprawdza chyba. W mieście wygoda, a nawet jazda poza nim to kwestia przyzwyczajenia. jak preferujesz płynna ekojazdę to jak najbardziej tak.

Typy:
VW Touran albo większy Sharan, ale w tych pieniądzach nie kupisz sześcioletniego

Citroen Xsara Picasso choć jak obchodzę z daleka.

Mazda Premacy w benzynie to ciekawa opcja.

Opel Zafira od biedy Meriva

Ford Focus C-max
Joter
Aktywny

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym się różnią alufelgi od felg stalowych?
    Felgi stanowią jeden z istotnych elementów wizualnych i technicznych każdego pojazdu. Wybór między alufelgami, a modelami stalowymi nie sprowadza się tylko do estetyki – różnice między nimi obejmują ...
    BMW w leasingu – o czym warto pamiętać?
    Luksusowe modele BMW cieszą się dużym zainteresowaniem zwłaszcza wśród przedsiębiorców. Korzystne rozwiązanie stanowi szczególnie BMW leasing. Na co zwrócić uwagę, decydując się na tę formę finansowania? ...