RENAULT VELSATIS CO MYŚLICIE ?

20 Lut 2009, 15:31

Cześć ostatnio pytałem was o reprezentacyjny samochód do 65 tys niestety plany się troszkę zmieniły i teraz jest to budżet do 30 tys zł. Chciałbym coś ciekawego i niekoniecznie takiego czym jeździ połowa kraju. Ale zaznaczam, że ma być to samochód klasy wyższej lub wyższej średniej. Moją uwagę zwrócił Renault Velsatis gdyż jest to samochód niezwykle rzadko spotykany na drodze, a do tego bardzo komfortowy. Tylko nie wiem jak z niezawodnością. Może Wy coś słyszeliście ?

Chodzi o coś takiego:

[link do oferty na Allegro wygasł]

Czy może inny samochód byście wybrali na moim miejscu ? Zaznaczam że nie starszy niż 2002 rok.
Sebastianos
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Auto: Peugeot 508 SW
Silnik: 1.6 THP
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2012

20 Lut 2009, 16:06

Hmm teoretycznie o awarjach tego auta nic nie słychać, może dlatego że wogule o nim nic nie słychać. Myślałeś o BMW e39, albo Volvo S80? Myśle że to ciekawa propozycja. Tylko, że Volvo z 2002 troche trudno do 30000 tys. znaleźć.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Volvo
Początkujący

Miejscowość: Piekło

20 Lut 2009, 16:26

Awaryjnosc jak na Renault jest bardzo mala, Spalanie (benzyna 8-16L) (Diesel 7-12L), jak na prawie 2 tony jest bardzo dobre, o komforcie nawet nie bede mowił, bo Laguna jest dosc komfortowa a co dopiero Velsatis.
Bardzo spada na wartosci, nowa flagowa limuzyna Renault kosztuje okolo 200tys zł, a uzywane 8 letnie mozna kupic juz za 25-30 k.
Koszty ekspolatacji duze, bardzo dobre wyposażenie,bardzo duzo miejsca w środku.
Mysle ze auto warte pieniedzy i spokojnie moze konkurowac z takimi autami jak A6 czy E-klasa.
marcin94
Aktywny

Auto: E60 530d M-Sport
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005

21 Lut 2009, 13:23

uwazam ze za te pieniadze auto naprawde godne uwagi, swiezy przykuwajacy wzrok wyglad,S60 czy S80 sa juz wystukane na naszych drogach, a pozatym cena.... Troche w srodku mi to lagune przypomina tylko :/
szybki708
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba robić okresowe przeglądy klimatyzacji?
    Przeglądy okresowe są konieczne do prawidłowego funkcjonowania układu i wykonywać powinno się je co pół roku lub min. raz w roku. Układ klimatyzacyjny jest napełniony określoną ilością czynnika chłodzącego (gazu), ...
    Silnik 8GR-FXS
    Silnik 8GR-FXS jest kolejną jednostką, którą w napędzaniu kół wspomagają silniki elektryczne. Sam motor wytwarza 299 KM, ale łączna moc układów, w których jest stosowany wynosi już 359 KM. Z takiego ...