Autko z klimą i sekwencją do 4000zł okolice Katowic

12 Sty 2015, 19:13

Witajcie :)

Chcę kupić samochód z sekwencją i klimą (może być niesprawna) sedan/kombi lub duży hathback do 4000zł z Katowic i okolic +50km

Czy warto było by wziąć coś takiego za 3,5tys jeśli podłoga będzie bez dziur i silnik ok? (Do wymiany 2 progi koszt 200zł + robocizna nie wiem ile, czujnik ABS). Opony zimowe w dobrym stanie. Coś w tym samochodzie jest drogiego w naprawie, jak z awaryjnością? Nie miałem nigdy Japońca

[link do oferty na Olx wygasł]
Marian50P
Początkujący

Miejscowość: Górny Śląsk
Prawo jazdy: 01 12 2009
Przebieg/rok: 23tys. km
Auto: Nie mam
Paliwo: Benzyna + LPG

12 Sty 2015, 22:30

Ta Primera z linku swoje już przeszła.
Zobacz na to
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

13 Sty 2015, 00:34

Bardzo mi się podoba (kolor, kombi, silnik 2.0, klimatronik sprawny), ale niestety gaz 1 generacji i opony chyba do wymiany o ile dobrze pamiętam, a właściciel w ogóle nie chce zejść z ceny, ile warto za nią dać jeśli jest ok?
Marian50P
Początkujący

13 Sty 2015, 07:08

Jeśli jest faktycznie tak jak pisze sprzedawca to 4k to dobra cena,z tym gazem to nie ma się co przejmować bo silniki Daewoo pojadą praktycznie na każdej instalacji a szukanie auta z sekwencją za te pieniądze to jak szukanie igły w stogu siana.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

13 Sty 2015, 15:39

Co do granatowej Nubiry z Sosnowca to zadzwoniłem i chyba nie ma sensu jej brać. To jest handlarz, nie wie czy klima jest nabita, rozrząd nie wiadomo kiedy robiony, nie działa w ogóle ręczny i tył wycieraczka. Więc rozrząd, olej, tarcze kotwiczne, wycieraczka to już mamy 1500zł, a z ceny nie chce zejść
Marian50P
Początkujący

13 Sty 2015, 15:49

A może Astra F?.W tej cenie wersja ze wspomaganiem powinna być.Gorzej z sekwencją.Koszt sekwencji to minimum 2000zł.Więc okazją jest znaleźć auto w tej cenie z gazem sekwencyjnym.Ale nie mówie że jest to nie realne.Trzeba głębiej poszukać.Ja w tej cenie polecałbym ci Astre F albo Golfa III.Ewentualnie Opel Vectra B.
GenerałCFC69
Początkujący

Prawo jazdy: 14 06 1989
Auto: BMW E39,E34 M5,Audi A8,Capri
Silnik: E39 400KM,E34 340KM.
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...

13 Sty 2015, 16:25

Astra F sedan/kombi mogłaby być, ale nie wiem czy w tej kasie znajdę w miarę zdrową. A jak z awaryjnością silnika 2.0 136KM? Ewentualnie 2.0 116KM lub 1.8 116KM
Marian50P
Początkujący

13 Sty 2015, 21:49

Jak dobrze poszukasz to znajdziesz taką nawet z 1ręki na czarnych tablicach tylko że w 90% nie będzie miała klimy.

Tutaj masz dwie ładne Laguny
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł] - poproś o więcej zdjęć.
Barol
Awatar użytkownika

13 Sty 2015, 23:19

Pomagałem Ci w kupnie Mondeo w dieslu więc nie schodź klasę niżej bo się rozczarujesz. Może Carina z LPG?
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

13 Sty 2015, 23:35

Chciałem zaproponować ale w okolicy jest tylko jedna i to jakaś poobijana :roll:
Barol
Awatar użytkownika

14 Sty 2015, 09:03

A jakaś Marea, e36, Accord V, Shuma, 406? Mam dość słaby internet bo mi zwolnił więc ciężko mi szukać ofert :mrgreen:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

14 Sty 2015, 09:13

Tutaj by się coś znalazło ale ja się będę teraz upierał przy tej Lagunie [link do oferty na Allegro wygasł] :mrgreen:
Barol
Awatar użytkownika

14 Sty 2015, 10:59

Laguny i 406 się obawiam, nie miałem nigdy francuzów więc nie chcę się wypowiadać, ale nieraz u mechanika i w serwisie klimy słyszałem: o kur... zaś jakiś francuz przyjechał. O Lagunie słyszałem królowa lawet. Lagunę miał znajomy i chwalił sobie, pękła tylko raz jakaś łapa przy skrzyni i cała skrzynia do wymiany. Wujek jeździł wiele lat Xantią (co najmniej 2x w roku trasa 1100km i powrót 1100km) był bardzo zadowolony. Co do tej z ogłoszenia jest za słaba

e36 odpada, żadnego bmw nie chcę. Marea, Accord V, Shuma mogłyby być. Tylko silnik musi być 2.0 ew. 1.8 16V (zależy mi na przyspieszeniu max 11sek, najlepiej poniżej 10s jak nubira 2.0). Wiem, że w tym budżecie nie należy wybrzydzać, ale wiem z autopsji że jeśli auto będzie mułowate (powyżej 11 sekund) to kopnę go w zderzak po 3 miesiącach i będę szukać inne ;)
Marian50P
Początkujący

14 Sty 2015, 11:24

Marian50P napisał(a):Laguny i 406 się obawiam

Akurat w tych przypadkach niepotrzebnie, Laguna I i 406 to chlubne wyjątki od reguły, auta wygodne i trwałe mechanicznie :wink:
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM

14 Sty 2015, 11:35

łysy30 napisał(a):Akurat w tych przypadkach niepotrzebnie, Laguna I i 406 to chlubne wyjątki od reguły, auta wygodne i trwałe mechanicznie :wink:

Rozumiem, a jakich silników szukać?

Myślałem też by kupić ją i założyć gaz (widać po wnętrzu, że zniszczona, ale kupowałem od niego kilka lat temu wóz i było wszystko ok, może warto zobaczyć ją czy lepiej odpuścić?

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

lub:

Tylko, że w tej Nubirze nie działa ręczny, więc obstawiam tarcze kotwiczne (ok.700zł jeśli sam wymienię), gaz jest 1gen i sprzedający (handlarz) nie wie czy klima działa, ale chyba tak. Do tego rozrząd i olej, bo nie wiadomo kiedy robiony to 500zł. Autko wystawione chyba było 1raz 4 dni temu. Zastanawiam się czy za 3,5tys warto brać jeśli reszta jest ok
Marian50P
Początkujący