Autko za 10-14tys. zł

29 Maj 2010, 14:12

Hajka!

Jakiś czas temu założyłem temat o samochodach w kwocie do 6-7 tys., jednak nagły dopływ gotówki się zdarzył :wink:

Teraz szukam czegoś, co wygląda w miarę nowocześnie i żeby nie było wstydu czyms takim jeździć po ulicy.

Na osiągach strasznie mi nie zależy, ale lubię się nieco wyróżniać.

Bardzo podobają mi się np.:
- Fiat Stilo (3-drzwiówka) i z tego co wiem, to całkiem porządny samochód
- Renault Laguna II, ale nie wiem jak z awaryjnością
- Opel Astra II

jak widzicie, bardziej interesują mnie zwarte konstrukcje, ale z nowocześniejszym wyglądem, a nie jakieś mega, hiper itd. osiągi i moc.

Proszę o rady. Możecie napisać równie dobrze o tych modelach, ale fajnie będzie, jak podacie coś od siebie.

Aha, autko ogólnie do miasta, rzadziej trasa, dla 4, 5 osób. Jednak może być 3-, jak i 5-drzwiówka. Nigdy kombi! Lubię hetchbacki i coupe :cool:
Goyaka
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rzeszów

29 Maj 2010, 14:31

Astra II za te pieniądze będzie bardzo dobrym wyborem, od siebie dokładam [link do oferty na Allegro wygasł]
oraz Almerę. Laguny II nie polecam, za te pieniądze wątpię abyś trafił coś dobrego, poza tym samochód ten słynie z awaryjnej elektroniki.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

29 Maj 2010, 15:23

Renault Lagune II z początkowych lat produkcji bym sobie odpuścił,auto zajmuje dalsze miejsca według listy awaryjności Dekry.Ja od siebie dodam Fiata Brave z ostatnich lat produkcji (2001r) wrzucisz jakiś tylny spojler na klape,dobre alu i auto naprawde jest bardzo fajne.Wiem że auto ma już troche lat ale potrafi jeszcze przyciągać wzrok co po niektórych.
Np temu jakbyś wrzucił jakiś delikanty spojler na tylną klape to auto miód :smile:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
co do spojlera chodzi mi o takie coś
[link do oferty na Allegro wygasł]
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

29 Maj 2010, 16:36

obczaj to----
[link do oferty na Allegro wygasł]
jumpero
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Chelm/Londyn

29 Maj 2010, 16:51

Za jakis miesiąć mam zamiar kupić samochód, więc mam trochę czasu na rekonesans :wink:

stasiowski121
Przyznam, że taka Primerka mi się podoba i to bardzo. Jeszcze nad nią pomysłę....

barol91
Nie... Bravo mi nie leży. To znaczy z wcześniejszym budżetem bym sie rozglądał, ale zależy mi jednak na czymś innym i nowocześniejszym.

Obydwoje odradzacie Lagunę II, sam o niej czytałem i dwóch na dziesięciu nie ma z nią problemów (mowa oczywiście o pierwszych latach - 2001, 2002, a na nowszą mam za mało pieniędzy).

jumpero
Hoho... To już jest cud, miód i orzeszki. Niezłe cacuszko! Tylko pytanie czy za taką kasę dostane taką wersję? Mowa o takim egzemplarzu, który jeszcze nieco pożyje :D Z tej listy to jak na razie byłby zdecydowany faworyt :P

A co byście powiedzieli jeszcze na temat tych samochodów:
- Ford Mondeo III
- Ford Cougar (linia nadwozia przepiękna)
Goyaka
Początkujący
Awatar użytkownika

29 Maj 2010, 17:05

Do 14tys może być ciężko o dobrą Astre Bertone niestety ale może poprostu Astra w Coupe??
albo [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Toyota Harrier – krewniak crossoverów Lexusa
    Nazwa Harrier kojarzy się większości fanów techniki z angielskim samolotem szturmowym, zdolnym do pionowego startu i lądowania. Jest to jednak także nazwa zgrabnego crossovera Toyoty produkowanego na japoński rynek, ...

29 Maj 2010, 18:38

Ale co powiecie na temat tych samochodów:
- Ford Mondeo III
- Ford Cougar (linia nadwozia przepiękna)
??
Goyaka
Początkujący
Awatar użytkownika

29 Maj 2010, 18:41

Cougara znajdziesz ale o Mondeo MKIII za 14 tyś możesz pomarzyć.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

29 Maj 2010, 20:38

Widzę, że kolega wytrwale stara się o bana...
Spamerów jakimiś gównianymi stronami nie potrzeba nam tutaj :!:
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

30 Maj 2010, 08:37

Na allegro widzę, że Mondeo III już znajdzie za 11 tys... Ale uważacie, że do 14 nie znajdzie dobrego modelu? Choćby z pierwszych lat produkcji?

BTW. Na spamerów nie zwracam uwagi. A ten tutaj od niedawna, ale wszędzie go pełno :neutral:
Goyaka
Początkujący
Awatar użytkownika

30 Maj 2010, 09:26

MK3 za 11 tyś? :shock: Daruj sobie. Za 14 też będzie mu daleko do dobrego stanu...
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Rok produkcji: 2013

30 Maj 2010, 11:41

Dokładnie o Mondeo mkIII do 14tys możesz pomarzyć w db stanie,wszyscy wiemy że na allegro tego jest w brud ale jedż sobie to zobacz w realu dziękuje do widzenia :neutral:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika