Kakameo napisał(a):Osiągasz czy zdarza Ci sie podróżować oczywiście z mniejsza ale równie wysoką? Jakie masz spalanie na trasie z taka prędkością? skrzynia 5 biegów więc nieźle musi już wyć.
Pytam bo mnie poprostu interesuje
Wierzyć nie musicie, nikt nie nakazuje. Zazwyczaj jeżdżę <110 km/h
A 210 km/h osiągnąłem jak wracałem nim z niemiec na niemieckiej autostradzie. Niestety to szczyt jego możliwości, ani jednego km więcej nie rozwinie. Dodam, że założony ma jedynie stożkowy filtr i tyle, reszta wszystko w oryginale.
Spalanie? Nie sprawdzałem, komputera nie ma więc nie pokazuje.
średnio jeżdżąc 50/50 miasto/trasa spala ~ 9l/100 km. Gazu nie zakładam, szkoda kasy i silnika. Na takie przebiegi jakie on rocznie robi to zbędne w zupełności.
Golf III w najsłabszej wersji 1.4 60 KM osiąga max 170 km/h - również osobiście przeze mnie potwierdzone. Swoim busem (1900 kg) rozwijam 205 km/h. Więc nie wiem skąd takie teorie że trzeba mieć tyle mocy aby tyle rozwinąć.
A Co do golfa znajomych to może z tym 240 lekko koloryzowali ale mojego Golfa na autostradzie niestety zostawia dość wyraźnie uciekając więc musi osiągać ponad 220 km/h.
Co do Ciebie jiGsaw to nawet się wypowiadać nie będę. Widać ogrom Twojej wiedzy właśnie. Bite 200 koni
Jechałem z kolegą jego Bravo 2.0 16V ~ 150 koni i 230 km/h przekracza więc mi nie mów. Jakbym nie widział to bym nie uwierzył. 1.9 TDI 90 km w Golfie osiąga 190 km/h.
Tkwij sobie dalej w swoim świecie BMW. Bez pozdrowień dla Ciebie.