Pomoc przy kupnie ;-)

19 Sie 2010, 06:04

Witam Panowie, mam 8 tysięcy na autko obecnie jeżdżę fordem Escord 1.4 benzyniak ... łyka paliwo jak głupi dlatego chce zmienić autko na lepsze i wygodniejsze;-) zależy mi na małym spalaniu także szukam autka ben+gaz lub ewentualnie disel. Wygląd też ma znaczenie także coś fajnego dla 20-sto latka. Ma on głównie służyć do jazdy do pracy czy na siłownie\impreze... także dość często będzie używany.

myślałem nad takimi autkami jak :

Honda Civic
Honda Accord 2.0
Golf 3 (chodź tu słyszałem,że blacha w porównaniu do golfa 2 jest kitowa)
VW Vento

Pozdrawiam i czekam na jakieś porady ;-)
:-)
ryba1990
Nowicjusz

Miejscowość: Rzeszów

19 Sie 2010, 09:08

A ile robisz rocznie km??Bo mam jedną propozycje.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

19 Sie 2010, 11:10

Pewnie Lanosa, he he he ;)
dervu
Zaawansowany

Miejscowość: Lublin
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Peugeot 106 XSi 16v
Silnik: 1.6 16v TU5J4
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1992

19 Sie 2010, 14:02

ryba1990 napisał(a):myślałem nad takimi autkami jak :

Honda Civic
Honda Accord 2.0
Golf 3 (chodź tu słyszałem,że blacha w porównaniu do golfa 2 jest kitowa)
VW Vento

Pozdrawiam i czekam na jakieś porady ;-)

Witam,
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - egzemplarz zdecydowanie w Twoim budżecie i zadbany, polecam. Fakt że blacha w GolfieIII/Vento nie jest aż tak dobra jak w "dwójce". Jednak jeśli znajdziesz auto bezwypadkowe i takie gdzie ktoś choć raz pokusił się o jakieś zabezpieczenie antykorozyjne podwozia to nie będziesz narzekał na "rudą"

Pozdrawiam
mario_pil
Początkujący

Miejscowość: Wałcz
Auto: Scenic II + Carisma

19 Sie 2010, 15:26

dervu niestety nie zgadłeś :mrgreen:
mario_pil to nie jest czasem Twoje Vento bo w innych tematach też już go widziałem.
A moja propozycja to jest VW Passat B4 w sedanie.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

19 Sie 2010, 16:09

od siebie polece nissana almere 1.4 . Srednie spalanie 7 litrow,moja matka ma od 5 lat to tylko wymienila olej i rzeczy z zawieszenia,nie do zajechania silnik.
mitura
Początkujący

Miejscowość: Łuków
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

[B] Getz 1,3 / Micra K12 1,2 / 206 1,4 / Fabia I 1,4
    Podstawowe kryteria zestawienia: - hatchback segmentu B - silnik benzynowy o mocy ok. 75KM - manualna skrzynia biegów - modele z ok. 2003 roku Wytypowane modele do zestawienia: - Hyundai Getz 1,3 - 82KM - Nissan Micra ...
    Wymiana opon na letnie w czasie koronawirusa (COVID-19)
    Jeżeli pracujemy zdalnie i nie musimy poruszać się samochodem nie jest on nam niezbędny do naszej pracy warto odłożyć zabieg zmiany opon z zimowych na letnie w czasie epidemii. W całej Polsce występują kontrole i jeżeli okaże ...

19 Sie 2010, 16:13

na tą chwilę wg. mnie nie warto przepłacać na golfa3/vento za więcej jak 4-5 tys. tych aut ludzie się już pozbywają i to nie jest 5-lat wstecz gdzie można było dać za to 10 tys.

a co kupić? np. jakiegoś japończyka z benzynowym silnikiem, np Civic , Mazda 323, wybór silników benzynowych jest ogromy no i każdy silnik był dobry.
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie

19 Sie 2010, 16:25

Powiem tak jak w innym temacie wczoraj to napisałem,każde z tutaj wymienionych aut swoje lata świetności będzie miało już dawno za sobą.
andrewb25 piszesz że większość ludzi pozbywa się juz Golfów czy Vento a z Civicami i 323 jest podobnie,zresztą można zobaczyć na allegro ile jest takich ogłoszeń.
Barol
Awatar użytkownika

19 Sie 2010, 16:57

Zdecydowanie VW Vento do 7,5 tysiaca sie wyrobisz z Gazem ! :mrgreen:
>BMWMT< BMWysokie Mazowieckie Team
Vasvar
Nowicjusz

Miejscowość: Wysokie Mazowieckie

19 Sie 2010, 17:32

Vasvar napisał(a):Zdecydowanie VW Vento do 7,5 tysiaca sie wyrobisz z Gazem ! :mrgreen:

tzn? jak nie wyrobi?
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie

19 Sie 2010, 18:03

Napisał,że wyrobie ;-) jeśli chodzi o Vento to coś takiego

[link do oferty na Allegro wygasł]

jade w niedziele go zobaczyć ;-) jak i inne samochody. A co myślicie o Hondzie Accord ?
:-)
ryba1990
Nowicjusz

Miejscowość: Rzeszów

19 Sie 2010, 18:05

Przebieg w tym Vento naprawde mistrzostwo :mrgreen:
Barol
Awatar użytkownika

19 Sie 2010, 18:39

barol91, Co ty chcesz? Moja Ciotka Kupiła Fiata Saicento Czy jakos nie wiem jak sie pisze :D wiesz jaki mial przebieg? 34 tys tylko... ryba1990, A Ten Vento To nawet Fajny jest zebym mial szmal to bym i kupił ! :mrgreen:
>BMWMT< BMWysokie Mazowieckie Team
Vasvar
Nowicjusz

Miejscowość: Wysokie Mazowieckie

19 Sie 2010, 18:50

barol91 napisał(a):Przebieg w tym Vento naprawde mistrzostwo :mrgreen:

Urwali mu z przodu 2 albo 3 :P
Vasvar To auto raczej nie stało u Niemca w garażu...
Sc łatwiej z takim przebiegiem bo to auto raczej nie nadaje sie w trase tylko gdzies do sklepu podjechc czy blisko do pracy. Btw Sc bedzie mialo z 10 lat mniej.
Kakameo
Początkujący

Miejscowość: ok. Wadowic
Auto: Seicento 900 41KM

19 Sie 2010, 19:35

Vasvar napisał(a):barol91, Co ty chcesz? Moja Ciotka Kupiła Fiata Saicento Czy jakos nie wiem jak sie pisze :D wiesz jaki mial przebieg? 34 tys tylko... ryba1990, A Ten Vento To nawet Fajny jest zebym mial szmal to bym i kupił ! :mrgreen:

Albo jesteś naiwny, albo żyjesz w innym świecie ;) Seicento jeszcze da się znaleźć z tak niskim przebiegiem, ale to mały miejski samochodzik i zdarza się że ktoś mało nim jeździ. Passat z 92 roku z przebiegiem poniżej 50tys? To nierealne! 2 z przodu to absolutne minimum.
"Nie wiem co się tak uparłeś na to V6 skoro byle Opel, czy Ford to ma..."
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)