Auto ~ 10 tys

28 Sie 2009, 17:31

Witam jakie auto polecalibyście do powiedzmy 10-11 tys na samo auto.Myślałem na ibiza 2.0 16v 150km 97 r.Wcześniej przez rok czasu jeździłem primerka p10 116 km moich rodziców.Chciałbym kupić coś chociaż troszku mocniejszego.Auto będzie służyć do jazdy na co dzień i dojazdów na studia.Czekam na propozycje.
walesaczek
Nowicjusz

Miejscowość: hehehe

28 Sie 2009, 17:43

silnik mniejszy jak chciales ale i tak fajne auto Ci znalazlam :)
[link do mobile.de wygasł] a ten ma troche mniejszy przebieg
[link do mobile.de wygasł]
klaudi00
Nowicjusz

Miejscowość: fg

28 Sie 2009, 18:34

Mów co chcesz ale nie kupiłbym ani jednego, ani drugiego. Pierwsze audi jest po dzwonie z przodu i to sporym. Zobacz jakie szpary są między maską, zderzakiem a prawym reflektorem. Poza tym nikt normalny nie sprzeda Ci za niecałe 11 000zł audi a3 w skórze i z podgrzewanymi fotelami. A3 z drugiego linku też jest powypadkowe z tym, że wygląda na nieco lepiej naprawione (tylko co z tego skoro w 12 letniej audicy rdza zaczyna brać drzwi). Znajomi mają 20 letnie audi i nie ma na nim grama rudej więc chyba coś jest nie tak.

Ja polecam fiata bravo z silnikiem 1,9 JTD - w prawdzie moc to 105km ale auto na pewno lżejsze od primery i diesel będzie znacznie lepiej przyspieszał na niższych obrotach od benzyny. Radzę się takim przejechać i może akurat ten silniczek przypadnie Ci do gustu.
KaczorLSM
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin

28 Sie 2009, 18:52

Te dwie a3 odpadaja typowy wiejski tuning ta pierwsza zreszta nie slyszalem nic pozytywnego o silnikach 1.8. i 1.6.To bravo tez mnie nie przekonuje ale moge sie przejechac.A co sadzicie o tej ibizie cuprze 2.0 dosyc mi sie podoba tylko nie wiem jak z awaryjnoscia.]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] o ta mi chodzi (jako przyklad).
walesaczek
Nowicjusz

Miejscowość: hehehe
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Co to jest Defensive Driving?
    Amerykanin Chris Imhoff z National Safety Council jako pierwszy sformułował reguły "Defensive Driving" (DD), czyli jazdy defensywnej. Pierwszy kurs DD zorganizowano w USA w 1964 roku. Od 50 lat w krajach anglosaskich oraz ...