Auto 11-12k

10 Lip 2019, 12:38

Witam. Noszę się z zamiarem kupna samochodu do owej kwoty 11-12 tysięcy (aby zamknąć się w okolicach 15k, drobne naprawy + LPG).
Nie mam na oku konkretnego modelu wiem natomiast, że musi on mieć conajmniej 110km
Silnik benzynowy (ewentualnie z LPG wtedy okolice 13-13.5k) o pojemności 1.8-2.0, najlepiej sedan lub kombi. Dziennie będę robił około 100-150 km więc musi być czym jechac.
Z góry dziękuję za propozycje :)
mazak22
Nowicjusz

Miejscowość: Czestochowa

10 Lip 2019, 13:28

Vectra C 1.8
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

10 Lip 2019, 14:05

Hehe. No coś mi mówiło że to będzie pierwszy typ :D. Jakos nie jestem przekonany co do tej Vectry. Strasznie mi się nie podoba a w combi to już wgl jak karawan
mazak22
Nowicjusz

10 Lip 2019, 17:29

Mam podobny wątek założony i jak się zdążyłem porozgladac to Passat, Astra H albo dwaj inni moi faworyci Seat Leon (kombi raczej nie znajdziesz ale silnik 1.8T jest świetny) lub Ford Focus.
MatiM
Nowicjusz

10 Lip 2019, 21:48

Tak 1.8T świetny aczkolwiek znaleźć ten silnik nie zajechany przez małolatów to istny cud w Leonie, passacie, golfie czy audi więc to raczej odpada
mazak22
Nowicjusz

10 Lip 2019, 23:31

A może coś takiego? Polifty są już poprawione i nie nazywane królowymi lawet.. do tego ogłoszenie prezentuje się bardzo przyzwoicie (sprzedający wygląda na uczciwego),serwisowany w dobrych warsztatach (ASO z mojego miasta,ten z Mysłowic też ma dobre opinie) do tego warto dodać że te silniki dobrze znoszą lpg.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]?
Cena do negocjacji :!:

U mnie w mieście stoi dość ciekawy Galant ale jakoś nigdy go nie widziałem na drodze..
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]?
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Pomysłowe rozwiązania Toyoty
    "Today, Tomorrow, Toyota" – dziś, jutro, Toyota. Hasło reklamowe Toyoty z lat 90. wskazuje na nieprzeciętną trwałość samochodów tej marki, ale jednocześnie podkreśla koncentrację Toyoty na budowaniu przyszłości ...