Auto 11-12k

10 Lip 2019, 11:38

Witam. Noszę się z zamiarem kupna samochodu do owej kwoty 11-12 tysięcy (aby zamknąć się w okolicach 15k, drobne naprawy + LPG).
Nie mam na oku konkretnego modelu wiem natomiast, że musi on mieć conajmniej 110km
Silnik benzynowy (ewentualnie z LPG wtedy okolice 13-13.5k) o pojemności 1.8-2.0, najlepiej sedan lub kombi. Dziennie będę robił około 100-150 km więc musi być czym jechac.
Z góry dziękuję za propozycje :)
mazak22
Nowicjusz

Miejscowość: Czestochowa

10 Lip 2019, 12:28

Vectra C 1.8
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

10 Lip 2019, 13:05

Hehe. No coś mi mówiło że to będzie pierwszy typ :D. Jakos nie jestem przekonany co do tej Vectry. Strasznie mi się nie podoba a w combi to już wgl jak karawan
mazak22
Nowicjusz

10 Lip 2019, 16:29

Mam podobny wątek założony i jak się zdążyłem porozgladac to Passat, Astra H albo dwaj inni moi faworyci Seat Leon (kombi raczej nie znajdziesz ale silnik 1.8T jest świetny) lub Ford Focus.
MatiM
Nowicjusz

10 Lip 2019, 20:48

Tak 1.8T świetny aczkolwiek znaleźć ten silnik nie zajechany przez małolatów to istny cud w Leonie, passacie, golfie czy audi więc to raczej odpada
mazak22
Nowicjusz

10 Lip 2019, 22:31

A może coś takiego? Polifty są już poprawione i nie nazywane królowymi lawet.. do tego ogłoszenie prezentuje się bardzo przyzwoicie (sprzedający wygląda na uczciwego),serwisowany w dobrych warsztatach (ASO z mojego miasta,ten z Mysłowic też ma dobre opinie) do tego warto dodać że te silniki dobrze znoszą lpg.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]?
Cena do negocjacji :!:

U mnie w mieście stoi dość ciekawy Galant ale jakoś nigdy go nie widziałem na drodze..
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]?
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak radzić sobie z podstawową obsługą samochodu?
    Mogłoby się wydawać, że włączenie świateł przeciwmgłowych, wymiana koła na zapasowe czy znajomość sygnalizacji świateł ostrzegawczych na desce rozdzielczej to podstawowe umiejętności, jakie powinien posiadać kierowca. Tymczasem ...
    Jak zmienia się Toyota GT86 Kuby Przygońskiego zimą
    "Przerwa zimowa to najważniejszy moment w rozwoju technologicznym, bo wtedy wprowadzamy wszystkie duże zmiany. I tak się dzieje w każdej dziedzinie motorsportu" mówi Kuba Przygoński, który szykuje swoją Toyotę ...