Witam,
tak jak w temacie, poszukuję auta do dojazdów na uczelnię. Obecnie jeżdżę Lanosem 1.6 zagazowanym, który zaczyna się sypać (korozja) auto nie odpowiada mi jeszcze z innych względów, ale do rzeczy:
-
typ nadwozia - hatchback (opcjonalnie sedan),
-
silnik - benzyna, z racji tego że rocznie robię teraz ok. 10 tys km diesel i LPG nie opłacają się raczej...
-
moc - nie interesują mnie super osiągi, ekonomika na pierwszym miejscu
-
dodatkowe bajery (klima, el. szyby / lusterka, centralny zamek) nie interesują mnie tak bardzo, co nie znaczy że nie chciałbym, aby były
![Uśmiechnięty :)]()
bardziej zależy mi na niezawodności autka, tj. możliwie najrzadszych wizyt na warsztacie
-
region - mazowieckie / warmińsko-mazurskie, ale za dobrym egzemplarzem może pognam dalej...
-
czas użytkowania - chciałbym pojeździć tym autem długo, nawet bardzo długo
-
charakter użytkowania - dojazdy na uczelnię 2 razy w miesiącu 2x 130km i takie tam szwędanie się po mieście co średnio daje nie wiecej niż 600 km miesięcznie
-
BUDŻET - ok. 15-16 tys. zł zależy za ile uda mi się opchnąć mój obecny pojazd, o ile ktoś coś za niego będzie chciał mi dać...
W kręgu zainteresowań: Golf IV - najbardziej chyba by mi odpowiadał, ale wszelkie inne marki i modele mile widziane.