Hej, mój stary Golf 3 zaczął mi gasnąć na gazie i co raz bardziej jestem przekonany, że jego przyszłość znajduje się na najbliższym złomowisku. W związku z czym potrzebne byłoby mi nowe auto. Bardzo chciałbym sobie kupić bajerancką zabawkę w stylu Porsche Boxster albo Nissan 350 Z ale w tym momencie oszczędności starczą mi jedynie na auto w granicach 15-20 tys. Jako, że prawdopodobnie za 1,5-2 lata będę się go pozbywał to moje wymagania są następujące:
-- Niski spadek wartości
-- Mała awaryjność
-- Nic tylko wsiadać, lać i jeździć (przeglądając ogłoszenia to wszystkie auta takie są
![Razz :P]()
)
-- Jako taka dynamika (żeby w miarę wygodnie poruszać się po autostradach, w gofie z 94 rocznika 1.6 75 km było to trochę uciążliwe)
-- Najlepiej benzyna + lpg.
-- Tak jak w tytule najlepiej ogłoszenia z Górnego Śląska, okolic Krakowa
Zauważyłem taką Hondę
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] , wydaje się w miarę zadbana (chociaż na mechanice samochodowej słabo się znam) ... co myślicie o niej w kontekście moich wymagań ? Myślałem również o jakimś BMW E46 ale boję się, że mogę na jakiegoś zajeżdżonego trupa trafić, pełno tego jest sprowadzane i kupowane. Będę wdzięczny za wszelkie ciekawe propozycje.