Auto +/- 20 tys.

26 Gru 2017, 17:10

Szukam samochodu do +/- 20 tys. -> kwota na sam samochód
Czego szukam? przede wszystkim auta w miarę ekonomicznego i w miarę wyglądającego -> fajny hatchback chociaż sedanem(może volvo s40? zawsze mi się podobały) też nie pogardzę :unsure: .
Na rok robię ok. 15 tyś km z czego najwięcej do pracy w cyklu mieszanym miasto/trasa ok. 21 km w jedna stronę + od czasu do czasu jakiś wypad "za miasto".
Co myślicie o zakupie samochodu i późniejszym ewentualnym montażu gazu?
Słyszałem różne opinie : jedni są zadowoleni, a drudzy odradzają, bo niszczy się silnik itd itp :?
Pod uwagę brałem też kupno nowego samochodu z salonu, a mianowicie Toyoty Aygo, bo niby ekonomiczne i nawet mi się podoba -> chociaż nie jestem w 100% przekonany do zakupu.
Możecie polecić jakieś modele za którymi warto się rozejrzeć?.
Dzięki za pomoc :ok:
PapaSar
Obserwowany
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 15 10 2012
Przebieg/rok: 14tys. km
Auto: Fiat
Paliwo: Benzyna
Typ: Inny
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

26 Gru 2017, 18:29

Niewiele konkretów napisałeś więc ciężko cokolwiek doradzić.

PapaSar napisał(a):może volvo s40

spoko

PapaSar napisał(a):Co myślicie o zakupie samochodu i późniejszym ewentualnym montażu gazu?
Słyszałem różne opinie : jedni są zadowoleni, a drudzy odradzają, bo niszczy się silnik itd itp :?

Jeżeli ktoś zakłada instalację jak najtaniej a "serwisuje" ją kiedy już nie da się jeździć to nic dziwnego.
Porządna instalacja, dobry gazownik i regularny serwis to podstawa.

PapaSar napisał(a):Pod uwagę brałem też kupno nowego samochodu z salonu, a mianowicie Toyoty Aygo, bo niby ekonomiczne i nawet mi się podoba -> chociaż nie jestem w 100% przekonany do zakupu.

S40 4,5 długości
Aygo 3,5 długości
Dwa totalnie różne auta, nie wiem co napisać bo nie da się tego porównać. Jeżdżąc te 50km dziennie nie pchałbym się w auto pokroju aygo.

PapaSar napisał(a):Możecie polecić jakieś modele za którymi warto się rozejrzeć?

Astra H, focus 2, i30/ceed, corolla, ew civic vii
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Akcja znicz 2017 i systemy bezpieczeństwa na drogach
    Na przełomie października i listopada, z powodu uroczystości Wszystkich Świętych, tradycyjnie już zwiększy się ilość samochodów na naszych drogach. Niestety, pomimo systematycznej poprawy bezpieczeństwa, Polska nadal ...
    Bez mandatu za brak dokumentów
    Nowela ustawy o Ruchu Drogowym którą podpisał dzisiaj prezydent Andrzej Duda pozwala na jazdę bez dokumentów dowodu rejestracyjnego i ubezpieczenia OC w formie papierowej. Zmiany wchodzą w życie z dniem 1 ...