Kizashi napisał(a):Podobnie toyota camry lub avalon 3.5 litra :p ale trudniej je trafić.
Camry 3,5 prawie nie ma a jak się pojawia w normalnej cenie to schodzi w kilka dni a Avalon to szukał bym od 2008r.ze względu że będzie po najważniejszym lifcie czyli skrzynia 6b a nie jak 05-07r 5b. Niby nic a jednak zejście przy tym klocku poniżej 11l. LPG jest wysoce zadawalające.
Dla mnie Camry jest trochę ewenementem że względu na cenę rynkową. Zatrzymała się na określonym poziomie i nic do góry nic na dół. Według mnie wersję 2,4/2,5 są niedocenione.
Silnik 3,5 (Camry,Avalon,lex is,RX,Sienna, rav4) hmmm jest więcej niż super jeżeli chodzi o całość uwzględniając możliwe usterki np. stukania na rozruchu kół vvti . Reszta kwestia upodobań czyli prowadzenie/wnętrze (brak jakości aut eu) w przypadku Camry.
Ostatnio gadałem z kolesiem od tych silników z jednego z warsztatów specjalizujących się ogólnie w jdm to trafiają się sztuki o 500-600k.km.bez otwierania.
Przyznam że do momentu kiedy trochę nie pojeździłem autami z tym silnikiem to go nie doceniałem.