REKLAMA
Cześć,
dwa lata temu pomogliście mi znaleźć samochód- Astrę G. Dzięki, jestem z tego samochodu zadowolony! Teraz przyszła pora na zmianę. Mój budżet jest dość obszerny/pojemny(?) , ponieważ interesują mnie samochody do ceny 50 000 zł, w wyjątkowych sytuacjach nawet do 60 000 zł. Nie oznacza to jednak, że nie biorę pod uwagę samochodów w okolicy 30 000 zł. Wiadomo, że czym taniej, tym lepiej dla mojego budżetu. Chcę po prostu samochód, który będzie mi bezproblemowo służył przez kilka następnych lat. Nie mam właściwie żadnych preferencji poza tym, że chciałbym samochód raczej niski i raczej albo mały, albo duży, czyli albo coupe albo kombi. Rocznie robię 25 000 km i bardzo lubię moją instalację gazową, bo kosztuje mnie ona naprawdę niewiele. Mimo wszystko myślę, że teraz warto byłoby spróbować silnika diesla (chyba, że się mylę?). Mieszkam w średniej wielkości mieście, ale dojeżdżam codziennie 30km do pracy w jedną stronę + 200km w każdy weekend za miasto.
Do tej pory brałem pod uwagę właściwie tylko Opla Insignię w kombi, jednak nie zauważyłem zbyt wielu pochlebnych opinii na temat tego samochodu tutaj. Drugi wybór to Audi A5 w coupe - dla mnie wygląda rewelacyjnie, ale to chyba również nienajlepsza decyzja. Chciałbym żeby samochód był dynamiczny, ale jednocześnie oszczędny (i niezawodny! Samochodem muszę dojeżdżać na czas). Uda się pogodzić te dwa, poniekąd przeciwstawne parametry?
PS. Podoba mi się również Scirocco, ale to chyba też nienajlepszy technicznie samochód...