REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
galakty napisał(a):Nie ma aut bezawaryjnych
galakty napisał(a):Do tego jak on teraz szuka 1.4T, to po przejechaniu się Civicem z 1.8 przerazi się, że auto może być tak mało elastyczne.
hondziarz napisał(a):Piszesz tak, bo nie jeździłeś Hondą
hondziarz napisał(a):Wystarczy zredukować bieg i 1.4T zostanie w tyle
galakty napisał(a):wolę wygodną Megane.
galakty napisał(a):Zrozum, że nie każdy lubi charakterystykę silników Hondy
hondziarz napisał(a):Civic VI (bo to mógłbyś realnie kupić zamiast Megane I) jest na przeciwległym biegunie pod względem awaryjności niż Megane.
hondziarz napisał(a):Rozumiem, ale podaję Hondę jako dobrą alternatywę dla Megane czy Cruze. Pozwól autorowi tematu samemu sprawdzić czy wysooobrotówka mu leży czy nie.
maciejmacku napisał(a):Dlatego moje typy to Megane i Cruze. Oba świetnie wyglądają według mnie w nadwoziu kombi. Chciałbym poznać tylko plusy i minusy obu tych aut, żeby móc wybrać.
galakty napisał(a):I tak samo pod względem komfortu jazdy jak i utraty masy własnej na skutek gnicia. Ah, no i beczka oleju w bagażniku. Tutaj nie muszę kupować na dolewki ani grama.
galakty napisał(a):Tylko nie przemawiaj autora argumentem "nie mam przekonania do francuzów" oraz "honda jest bezawaryjna". Bo to bzdura totalna.
galakty napisał(a):Nie chcę mi się powtarzać za kolegów i przytaczać użytkownika łysego, który miał te auto bodajże od nowości z salonu a gnębił je że głowa mała.
maciejmacku napisał(a):Silnik wolnossący jest ok, ale najlepiej czułem się za kierownicą elastycznego diesla, więc chcę spróbować turbobenzyny
hondziarz napisał(a):Moje Hondy jakoś nie gniją ani nie pobierają oleju.
galakty napisał(a):Kupuje się stanem, a nie głupimi przekonaniami i mitami. Polecasz wszędzie Hondy, kupi taką, a potem będzie przeklinał bo "polecił mi Hondę, jest bezawaryjna, a po miesiącu skrzynia mi poleciała"...