Auto ~30Tyś // Honda Civic VIII

30 Maj 2012, 12:14

Hey ;)
Jakiś czas temu pisałem już tu o zakupie auta w okolicach 30tyś, no i wreszcie przyszedł ten moment w którym trzeba je zakupić ;) Tak jak w temacie najbardziej myślę o zakupie Hondy Civic VIII z 2006/08 roku z przebiegiem około 100-150tyś

[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

to kilka ofert które mnie zainteresowały. I tu zaczyna się problem ;) bo będzie to pierwszy taki zakup w moim życiu i nie wiem na co zwracać uwagę itp itd.. kompletnie się na tym nie znam -> a chce kupić dobre auto które nie ma ukrytych wad i nie będę musiał z nim po serwisach jeździć co chwila...

Z miłą chęcią posłucham waszych propozycji odnośnie innych modeli ;) jak widać interesuje mnie auto średnie głównie dla 1-2 osób ale z możliwością tego coby zabrać ze sobą więcej osób/rzeczy. Dodatkowo najbardziej ciekawi mnie disel (mniej pali). Spalanie w okolicach 5-6L jest ok. No i mało awaryjne ;)

Z góry dziękuje za pomoc :)
Lodzik69
Nowicjusz

30 Maj 2012, 13:46

Jeśli Civic VIII to lepszym wyborem w przypadku używki jest benzyniak 1,8/140KM z tego wględu, że pali mało (w mieście 8,5l) jak na taką moc i jest bardzo zrywny ze względu na zmienne fazy rozrządu i bezawaryjny. Nowoczesny diesel po 150k to tylko problemy i koszty więc oszczędności nie zaznasz.

http://autokult.pl/2012/05/21/honda-civ ... i-problemy
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna