Auto 4x4 do 50tys

18 Sty 2025, 11:07

Witam. Tak jak w temacie szukam auta z napędem na 4buty z racji że mieszkam w górach i jest to spoko opcja zima. Osobiście jeżdżę teraz audi a4b7 avant 2.0fsi 200km quattro mam już dość tego auta, ciągle coś. Dolewki oleju też zniechęcają. Więc szukam auta z napędem na 4, Sedan kombi ew. Hatchback. Nie chcę suwa, i nie chce też słabszego auta więc, żeby się to jakoś fajne rozpędzało takie 6s do setki to było by super. ps. Oczywiście benzyna z racji że robię mało kilometrów to diesel raczej odpadaja
Bartek97
Nowicjusz

18 Sty 2025, 20:39

Passat b8 4motion 2.0 tsi już poprawiony.
Za 80 tys kupisz całkiem ładny
spqrse
Nowicjusz

Prawo jazdy: 12 02 2013
Przebieg/rok: 13tys. km
Auto: Fiesta Mk6
Silnik: 2.0 TDI 150KM
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2015

18 Sty 2025, 20:52

spqrse napisał(a):Passat b8 4motion 2.0 tsi już poprawiony.
Za 80 tys kupisz całkiem ładny

Tak naprawdę oprócz brania oleju co jest poprawione?
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

18 Sty 2025, 21:19

-Zwiększony stopień sprężania
-zmieniony napęd rozrządu
-Inny kolektor dolotowy
-Podwójny wtrysk paliwa

Takie są zmiany.

Natomiast co do autora nie ma czegoś takiego jak 2,0 fsi 200 koni, one miały 150..
Turbo miało 200 koni

Ja bym poszedł w Golfa VI "R" ale tam nie jest stałe 4x4
Trevor
Zaawansowany

Prawo jazdy: 09 10 2008
Przebieg/rok: 14tys. km
Auto: Volkswagen Golf 7 R
Silnik: 2,0 TSI
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2017

18 Sty 2025, 22:53

Golfa na górzyste tereny :ok: mmm... Sam miód
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

18 Sty 2025, 22:54

Ok to jakie auto na górzyste tereny polecasz które ma 6 sek 0-100? (sedan, kombi, hatchback?)
Trevor
Zaawansowany

Prawo jazdy: 09 10 2008
Przebieg/rok: 14tys. km
Auto: Volkswagen Golf 7 R
Silnik: 2,0 TSI
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2017
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Skoda Vision E - wnętrze samochodu koncepcyjnego
    Futurystyczny design modelu VISION E ukazuje charakter nowego języka stylistycznego ŠKODY dla przyszłych pojazdów elektrycznych. Najbardziej uderzające cechy nadwozia to m.in. brak słupka B czy nietypowo otwierane ...

19 Sty 2025, 07:04

Autor ma odklejone kryterium a ty zamiast mu to uświadomić "sportowe" golfy polecasz :mrgreen:
franccc
Stały forumowicz

Przebieg/rok: >50tys. km

19 Sty 2025, 09:06

Trevor napisał(a):Zwiększony stopień sprężania
-zmieniony napęd rozrządu
-Inny kolektor dolotowy
-Podwójny wtrysk paliwa

Aaa rozumiem poprawione :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: . Ale nic co tu gadać na 100% autor tematu odczuje "poprawienie" TSI.
szybki
Moderator - Tuning

19 Sty 2025, 10:20

Czemu niby mam odklejone kryterium?
Bo chce Auto ktore będzie już fajnie przyspieszało i miało napęd na 4 koła?
To znaczy że jest odklejone kryterium? Nie rozumiem takich ludzi.
Golfik ładny ale ceny też wysokie.
A czy jest ktoś w stanie mi powiedzieć coś o silnikach 3 litrowych silnikach w audi 3.0 tfsi? Bo mam możliwość kupienia audi a6 c7 3.0tfsi od znajomego za wmiare normalne pieniądze. Tylko jest to wersja z USA na tiptronicu 8biegowy
Bartek97
Nowicjusz

19 Sty 2025, 10:42

Bartek97 napisał(a):Tylko jest to wersja z USA na tiptronicu 8biegowy

Czemu "tylko" ? Ma być 10b ? :naughty:

Zanim się zdecydujesz na to auto to dowiedz się ile kosztuje jego podstawowy serwis.
szybki
Moderator - Tuning

19 Sty 2025, 10:45

Nie chodziło, że ma być 10 haha. Raczej że to USA i ma tiptronica. A te audi na Europę wychodziły w 7 biegowym stroniucu. Zdaję sobie sprawę że części nie są tanie, rozrząd i skrzynia w razie naprawy to ogromne pieniądze. Ale części eksploatacyjne z tego co znajomy mówił nie są aż tak drogie
Bartek97
Nowicjusz

19 Sty 2025, 11:22

Bartek97 napisał(a):Raczej że to USA i ma tiptronica. A te audi na Europę wychodziły w 7 biegowym stroniucu

Eetam. Sprawdź stan i tyle.
Bartek97 napisał(a):Ale części eksploatacyjne z tego co znajomy mówił nie są aż tak drogie

Nie wiem co to jest tanio ale dla mnie marki premium EU mamią dostępnością zamienników które często są miernej jakości. Oczywiście heble, amory ok.ale jak zaczyna się coś grubiej to zamienniki potrafią napsuć krwi.
Ogólnie drogie w serwisie auto a do tego jakość typowa dla Audi więc nie zakładaj samej eksploatacji bo na 100% się na niej nie skończy.

Zresztą dla mnie cena rynkowa takiego auta z AWD o takich parametrach atrakcyjnego wizualnie, nierdzewiejącego jest niska chociażby porównując do Subaru które jest inną klasą samochodu mającą swoje za uszami. Więc raczej przy takim 3,0t bym się nie spodziewał taniej eksploatacji.

Wyjdź z założenia raz się żyje :D jak nie teraz to kiedy ?

Do tego nie wiemy co tak bardzo lubisz w AWD. Czy tylko pewność prowadzenia na ośnieżonym łuku czy jesteś full krejzy :D
szybki
Moderator - Tuning

19 Sty 2025, 11:49

Awd z racji prowadzenia, miałem już auta z oska i napęd na 4 to jednak jest coś. Super się to prowadzi i nie chce innego napędu. To jakie Auto/auta byś mi polecił do 50tys ktore bedzie tansze w eksploatacji niz takie audi i żeby to jakoś fajnie jechało bo nie ukrywam że lubię czasem sobie depnąć i troszkę się pobawić. Więc szukam czegoś już takiego "sportowego" no żeby to jednak się fajnie odpychało
Bartek97
Nowicjusz

19 Sty 2025, 12:36

Niestety nie polecę Ci bo w tych rocznikach premium nie widzę nic AWD do zabawy.

Niby można polecić jakieś Subaru które ma mistrzowski napęd ale do zabawy ok.szczególnie wersję manual tylko do zwykłej jazdy nie mają nic wspólnego z klasą premium.

Miałem też Outlander a turbo i to samo. Napęd z Evo możliwość strzelania ze sprzęgła, upalnie takie nawet filmowe tylko że jest to stare auto i komfortem ustępuje znacząco nowszym konstrukcjom już nie wspominając o autach premium.
szybki
Moderator - Tuning

19 Sty 2025, 14:54

Bartek97 napisał(a):Czemu niby mam odklejone kryterium?

Inaczej, twoje wymagania rozjeżdżają się z budżetem i wybierając coś co je spełni skończysz z ulepem, który sprawi, że z nostalgią będziesz wspominał swoje stare ałdi doceniając jej bezproblemowość i niskie koszty użytkowania.

Najmniej najgorsze będzie chyba volvo s60/v60 3.0 T6 304 bo potencjalnym problemem jest w sumie tylko skrzynia. Do tego ma zwykły wtrysk więc można sobie lpg załadować
Ostatnio edytowany przez franccc, 19 Sty 2025, 14:58, edytowano w sumie 1 raz
franccc
Stały forumowicz

Przebieg/rok: >50tys. km