REKLAMA
Witam wszystkich. Potrzebuję pomocy przy wyborze auta za plus minus 6-8 tyś które dobrze współpracowałoby z gazem. Oczywiście gaz ja założę będe miał pewność bo potrzebuję pewnej instalacji. Mam parę typów i proszę żeby wypowiedział się ktoś kto posiadał te auta:
- Peugeot 406 2.0
- Skoda Octavia I
- Ford Focus
- Ford Mondeo
- Mazda 626
- Volkswagen Passat B5
- Subaru Forester
- Renault Scenic
Autem przede wszystkim dojeżdżałbym do pracy poza miasto do 30 km oraz w trasę dwa razy w miesiącu 200 km. Jeśli kierowałbym się sercem byłby to któryś z Fordów lecz opinie o gazie w tych samochodach są różne i ta korozja. Sercem jestem również za Subaru ponieważ czasami muszę pojechać gorszą drogą a nawet polną gdzie Forester sprawdziłby się. Auto musi być też przestronne dla 4 -5 osób i mieć duży bagażnik. Rozsądek podpowiada mi Scenica bo mam Renault Megane z silnikiem 1.6 110KM. Ten samochód niczym by mnie nie zaskoczył i jest doceniony przez kierowców. Ale niechętnie chce pchać się w tą samą markę.
Jak wyglądają ceny części i na co zwrócić uwagę. Jakie są ich słabe strony. Częściowo wiem jakie są ich wady ale jeszcze raz proszę o pomoc byłych i obecnych właścicieli powyższych aut bo będzie to samochód na parę lat. Z góry dziękuję.