Witajcie, przeglądam to forum już od dłuższego czasu i przyszedł czas aby samemu poprosić o pomoc. Szukam drugiego już mojego samochodu. Budżet jak w temacie czyli 7500, a jeśli będzie trzeba to do 8 tyś. Miałem Opla Astrę II. Pora na coś innego. Dystanse jakie robię to 5 km do szkoły, 10 km do dziewczyny/na zakupy itp. Czasem dystans 50 km. Czyli rozglądam się za benzyniakiem, ew. z gazem. Wymagania jeszcze takie, aby nie palił zbyt wiele i części nie były drogie. Ostatnio myślałem nad Seatami czyli Leon, Ibiza 3, Toledo, niestety nic o nich nie wiem ile palą itp. Słyszałem, że leon sporo pali ale to opinie wieśków, więc liczę tu na waszą poradę. Jeśli z Seatów nic nie da rady to jeszcze myślę nad Skodami czyli fabią i ewentualnie octavia. Ogólnie chciałbym aby był to hatchback lub sedan, ale taki jeszcze atrakcyjny wyglądem bo jeśli zakup się uda to spędzi w rodzinie pewnie kilka lat. Aaaa no i Klima obowiązkowa i elektryczne szyby również. Teren poszukiwań: mazowsze. Napiszcie najpierw coś o tych Seatach ile palą, który za tą cenę mogę wyrwać i jakie silniki. bajooo