Auto 7-osobowe do 10tys złotych, co wybrać?

12 Paź 2017, 13:00

Witam! Jestem zmuszony kupić auto 7-mio osobowe, w grę wchodzi tylko LPG.
Jakieś pomysły? Myślałem o sharanie 1.8 Turbo, silnik nie jest mi obcy jak i auto bo kiedyś takowym jeździłem, na drugie auto przychodzi mi zafira, ale obecnie mam opla i mam dosyć jego wnętrza... Jeździłem nie jednym i w każdym to samo, chodź auta same w sobie bardzo fajne i niezawodne. Może ktoś coś? Auta jakie mnie interesują do max kwoty 10tys zł.
RiCo92
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 04 2006
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Fiat scudo
Silnik: 2.0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Inny
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

12 Paź 2017, 22:26

Szczerze mówiąc to nie wierzę w sharana 1.8T w dobrym stanie do 10k, raczej same sprowadzone perełki.
Oprócz tego masz też alhambrę, galaxy nooo i jeśli nie przeszkadza Ci pojemność to voyager.
Zafira 1.8 byłaby spoko opcją, śmiesznie tanie części z astry.

Osobiście szedłbym w coś mniej popularnego ze wschodu
-toyota previa
- mazda premacy
- chąda stream
Ciekawym typem może być też fiat ulysse

IMO
1. Chąda/Mazda
2. Fiat
3. Voyager/Toyota
Invi
Forumowicz VIP

13 Paź 2017, 11:35

Auta szukałem też żeby miał siłę jechać, czasem muszę przycisnąć tak z 160 jak czas goni. A wiem jak te oplowskie silniki chodzą...
RiCo92
Nowicjusz

13 Paź 2017, 12:17

Honda wydaje się być fajnym autkiem, powiem szczerze, zainteresowałem się nią. Opel, w sumie jest mi znany ale może warto się przekonać? Chociaż wydaje mi się że lepiej byłoby zakupić hondę, w końcu azja :D
RiCo92
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Jaka jest polska motoryzacja czyli "Made in Poland"
    W jakiej kondycji jest polska motoryzacja i czy w ogóle jeszcze istnieje? Wbrew dosyć powszechnym, pesymistycznym opiniom - ma się całkiem nieźle. O inwestycjach, poczynionych w ostatnich latach można napisać książkę. ...