Auto 9-12 tys, benzyna. Mondeo-Octavia-Accord-Toledo-inne

04 Wrz 2017, 21:52

Ok, będę polować. Nawet w zawyżonej cenie bym kupił, tylko ofert nie ma w ogóle. Może na ulicy jakiegoś wypatrzę, trudno, poczekam sobie na auto.
Hehe89
Początkujący

Zdjęcia: 14
Auto: vw

05 Wrz 2017, 01:17

Zakup Avensisa po lifcie jest bardzo ryzykowne? Ogólnie opinie na necie mają lepsze aveny po lifcie. Jedynie o tym silniku naczytałem się, że dopiero raczkowali jak je wprowadzali i różnie bywa.
Hehe89
Początkujący

05 Wrz 2017, 07:25

Aveny FL nie są bardzo ryzykowne tylko nie polecam ich chuchając na zimne. Trzeba brać pod uwagę wpadkę pierwszych silników vvti i tyle. Oczywiście odczuwalnie aven FL fajniej jedzie bo jest ładniejszy, inna trochę charakterystyka silnika ale też jest zagrożenie. No i sądzę że więcej spali pb...
Chociaż w sumie jak ludzie szukają np: a4b5 z cudownie tanim zawiasem to zakup avena1 fl wydaje się mało ryzykowny.

p.s.

Umieściłeś ogłoszenie że kupisz avena ale... zszedł bym z wymagań bezwypadkowości tym bardziej że stare auta zawsze coś były lakierniczo paprane.
Spokojnie możesz dołożyć wersje 1,6. A do tego szukasz opcji najtrudniej dostępnych. Sedanów jest najwięcej.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

05 Wrz 2017, 11:10

Dzięki, poprawiłem.
Czasem musze przewieźć wózek inwalidzki, do sedana chyba nie zmieści sie, dlatego hatchback, tego nie przeskocze, chyba ze kupie bagażnik - w sumie nie głupia opcja, zorientuje sie w temacie.
Hehe89
Początkujący

05 Wrz 2017, 13:04

Znalazłem ogłoszenie. Opis ubogi, brak szczegółów, to można oglądać, bo od prywatnej osoby. Cena nieco niska, bo widziałem auta po 7-9 tys. Wolałbym hatchbacka, ale nie ma co narzekać. Warto obejrzeć? (nie wiem na co zwrócić uwagę w ogłoszeniach i ciężko mi ocenić jakie ogłoszenia oglądać a jakie nie. cena wydaje mi się zbyt niska jedynie):

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Hehe89
Początkujący

05 Wrz 2017, 20:26

Cena tego avena linka jest atrakcyjna :naughty: . Ja w tamtym tygodniu dogadywałem brata avena1 2,0 98r. to ustaliliśmy z klientami cenę 8k, Fakt że wersja max wyposażona ale ta kwota nie zawierała wymiany cewki bo coś zapłon na lpg wypadał.

Co do avena fl i jego silnika to jeżeli miałby się rozlecieć to już dawno by to zrobił bo branie oleju pojawiało się przed 100tyś.km.
Tylko że jeżeli teraz masz pecha i ten olej dalej jest pity bo np: silnik był wymieniony ale z tych samych lat produkcji to nie jesteś w stanie tego stwierdzić.

Tak sobie pomyślałem że tego avena z ogłoszenia raczej bym nie kupił...
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

09 Wrz 2017, 11:30

A auta z komisu ale z polskiego salonu tez odrzucic? Bo prywatnych ogloszen avensisa przed liftem, odkąd przeglądam allegro, olxy, nie ma. Nie wiem czy w ogole cos znajde.
Hehe89
Początkujący

09 Wrz 2017, 13:10

Na polskich tablicach możesz patrzeć bo często to osoby prywatne wstawiają do komisów auta. Ale lepiej mieć dystans do takich aut a jeszcze bardziej jak komisowiec zaczyna gadać że to jego brata, szwagra czy ciotki.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

09 Wrz 2017, 22:16

Kao napisał(a):Na polskich tablicach możesz patrzeć bo często to osoby prywatne wstawiają do komisów auta.

pierwsze słyszę
fate
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: krs/wwa
Prawo jazdy: 0- 0-2007
Przebieg/rok: 13tys. km
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna

09 Wrz 2017, 22:48

fate napisał(a):pierwsze słyszę

Pierwsze słyszysz, że ktoś oddaje auto do komisu? Sam to zrobiłem, bo nie chciało mi się użerać z kupującymi "a tu ryska, a tu bleee, a czemu tooo a spuść pan z ceny".
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

09 Wrz 2017, 23:16

fate napisał(a):Kao napisał(a):
Na polskich tablicach możesz patrzeć bo często to osoby prywatne wstawiają do komisów auta.

pierwsze słyszę

To musisz lepiej słuchać chyba
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

09 Wrz 2017, 23:19

"często" słowo klucz, widzę że paluszkiem trzeba wszystko jak dzieciom pokazać :wink:
fate
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: krs/wwa
Prawo jazdy: 0- 0-2007
Przebieg/rok: 13tys. km
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna

13 Wrz 2017, 16:41

Prosiłbym spojrzeć na ogłoszenie z linka. Nie wiem który to silnik jest, jeśli nie vvti to może auto będzie ok:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Na zdjęciach widać czy jest wszystko w porządku?
O co zapytać sprzedającego? Co było wymienione? Co jest do naprawy? Co jeszcze? Na co zwrócić uwagę?
Hehe89
Początkujący

28 Wrz 2017, 21:05

Znalazłem jedno ogłoszenie dzisiaj. Tylko jak zapytałem o lakierowanie, to gostek powiedział, że z powodu przecierki miało wymieniane błotnik i drzwi. Możliwe, że auto było wypadkowe? Mam ponad 200km, żeby obejrzeć auto. Czy lepiej odpuścić, bo nie wiadomo co z autem się działo?
Hehe89
Początkujący

28 Wrz 2017, 21:42

A Ty szukasz auta za 10k w oryginale :?: No to już Ci mówię że nigdy nie kupisz. Każdy coś miał jak nie rysę czy rdzę to kolizje lub wypadek. Nie rezygnuj z auta bo coś było robione
Kao
Moderator
Awatar użytkownika