REKLAMA
Cześć, bardzo potrzebuję waszej pomocy i rady w zakresie wyboru auta.
Na czym mi zależy:
1. Minimum 2012 rocznik
2. Niski przebieg
3. Możliwość instalacji LPG
4. Większy prześwit
5. Średniej wielkości samochód z w miarę pojemnym bagażniki, hatchback lub małe kombi, ale rozważe każdą możliwość
Dojeżdżam do pracy 50 km w jedną stronę, dziennie jest to 100 km plus inne wyjazdy. W ostatnie dwa lata zrobiłam 70 tys km. Potrzebuję auta, którego utrzymanie nie będzie dużym kosztem ponieważ moje zarobki są średnie. Nie mam innej alternatywy dojazdu do pracy dlatego każda awaria auta wiąże się z urlopem. Obecnie jeżdżę Peugeotem 206 SW 1.4 benzyna, jestem jego pierwszym właścicielem, gabarytowo samochód mi odpowiada, moc mogłaby być większa, ale nie ma tragedii, jest za niski dlatego parkowanie na krawężnikach jest problematyczne i w nowym aucie chciałabym tego uniknąć. Aktualnie na liczniku mam 150 tys. km i stan samochodu jest słaby chociaż wykonuje wszystkie niezbędne naprawy i wymieniam części na nowe, stąd mój strach do większych przebiegów, może nie słusznie? Nie mam dużej wiedzy na temat samochodów przeglądam różne ogłoszenia: skoda rapid, kia ceed, hyundai i30, opel astra 4, a także nowy Fiat Tipo.
Z góry dIeki za jakieś rady i typy.