Auto, a ograniczenia w przemieszczaniu w czasie koronawirusa

26 Mar 2020, 07:51

Czy można przemieszczać się z punktu a do b , czyli do innego domu żeby odwiedzić kogoś bliskiego ?
ineedl
Stały forumowicz

Zdjęcia: 88
Prawo jazdy: 01 02 2019
Auto: Opel Vectra B
Silnik: 2.2 DTI 125KM
Paliwo: Diesel
Typ: Liftback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

26 Mar 2020, 12:28

Z tego co wiem takie odwiedziny są teraz nie wskazane chyba że ta osoba jest seniorem i chcesz jej pomóc robiąc zakupy ale to też wtedy jest dobrze te zakupy zostawić przed drzwiami i nie wchodzić do niej do środka.

Możesz jechać do sklepu (po potrzebne zapasy), pracy, lekarza, apteki (niezbędne leki) inne przypadki powinno się wyeliminować czasowo.

Jeżeli wszyscy się zmobilizują do przestrzegania unikania kontaktów to jest szansa że w ten sposób uda się jak najszybciej powstrzymać epidemię. Każdy chyba na to liczy choć jak widziałem ostatnio na filmiku jak ludzie oblegali Kampinos to nie wiem czy to tak trudno zrozumieć czy po prostu niektórzy nie chcą się stosować do takiej zasady.

Aha tu jeszcze nie powinieneś jechać więcej niż w dwie osoby (najlepiej sam) tak samo należy unikać przemieszczania z rodziną jeżeli nie ma przymusu.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Współczesne sportowe Toyoty
    Celica, MR2, Supra czy Corolla AE86 – te samochody znają wszyscy. Ich następca, tylnonapędowe coupe GT86, to jeden z ulubionych samochodów współczesnych drifterów. Jego pojawienie się w salonach ...