Auto detailing

21 Lis 2013, 13:44

Jestem ciekawy waszej opinii
Pożyczam kumplowi auto na ślub i mysle żeby je porządnie podczyścić
Czytałem że salony auto detailingu dobrze sie w tym sprawdzają ale nie korzystałem jeszcze
Może napiszecie jak tam jest i co mogą zrobić albo podpowiecie mi jakiś na śląsku
Jędrek30
Nowicjusz

Auto: BMW418M

23 Lis 2013, 20:02

Ja korzystam czasami ze studia DetailKing w Katowicach (mają jeszcze inne oddziały na śląsku). Bardzo dobrze sobie poradzili z moim lakierem, bo jednak wymagał odnowy, a do tego tapicerka skórzana też już wiała starością. Po wizycie samochód był jak nowy jeżeli chodzi o lakier i tapicerkę.
Kacperus
Nowicjusz

Auto: Honda Civic
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback

29 Lis 2013, 11:43

Też twierdze że warto
Z lakierem naprawdę są w stanie zrobić cuda ,do tego płytsze ryski jak masz też się ich pozbędą
skóra odnowiona jak po wyjściu z salonu
no a najważniejsze przed zimą dobrze lakier porządnie zabezpieczyć co zrobią
Czasem bryce tez sie coś należy :ok:
yaross
Nowicjusz

Auto: chevrolet orlando

09 Gru 2013, 10:33

Dokładnie, porządne wyczyszczenie samochodu tak raz do roku na pewno będzie miało świetny efekt, szczególnie jak ktoś ma lepszej klasy samochód i chce, by był zadbany jak najdłużej.
Kacperus
Nowicjusz

Auto: Honda Civic

07 Lis 2016, 10:30

Mogę kilka dobrych słów napisać na temat autodetailingu w Detail King. Niedawno się otworzyli przy Wrocławskiej w Krk. Trafiłem do nich ze swoją Mazdą z polecenia kumpla i nie żałuję. Po takim detailingu myślę, że auto sporo zyskało na wartości, więc będzie okazja je lepiej sprzedać, niż na początku chciałem. Felgi błyszczą, reflektory wypolerowane, karoseria zabezpieczona powłoką ceramiczną.
kruchy33
Nowicjusz

Prawo jazdy: 02 02 2010
Przebieg/rok: 14tys. km
Auto: citroen

29 Mar 2017, 16:12

Na Śląsku tutaj "Myjnia Ręczna Gliwice" doprowadzą auto do porządku, CAR SPA dla twojego samochodu, będzie pan zadowolony :ok:
Marek99
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mitsubishi Mirage
    Mitsubishi Mirage jest produkowany od marca 2012 roku w nowej fabryce Mitsubishi w "Laem Chabang Industrial Estate " w prowincji Chonburi w Tajlandii – trzecim zakładzie firmy MMC w tym strategicznym państwie – ...
    Kia Sorento po zmianach
    Odświeżona linia i zmodernizowana konstrukcja skorupy nadwozia, nowy silnik benzynowy 2.4 GDI o niższym zużyciu paliwa i emisji spalin, wyższy komfort podróżowania i lepsze własności jezdne – to tylko niektóre ...

25 Kwi 2017, 09:21

Hm...skoro chcesz go "podczyścić" na wesele to może zamiast korzystać z usług takich salonów, które na pewno sporo kosztują sam spróbujesz? Jeśli ktoś lubi takie "dopieszczanie" swoich aut to może być na prawdę świetna zabawa.
DariuszK
Obserwowany

Prawo jazdy: 05 05 2000
Przebieg/rok: 3tys. km
Auto: Ford Mondeo MK1
Silnik: 2.0 Zetec 16V
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1996

31 Maj 2017, 11:28

Czasem lepiej samemu nie brać się za tego typu zabawy bo może to przynieść więcej szkody niż pożytku. Wiem bo sam kiedyś próbowałem z marnym skutkiem niestety. Ja ze swojej strony mogę polecić Miczek Auto Detailing z Chorzowa. Chłopaki znają się na rzeczy, miejsce sprawdzone więc śmiało polecam.
olekil
Nowicjusz

Auto: Renault Scenic

13 Cze 2017, 08:35

Trzeba uważać żeby nie trafić na niedoświadczonych w tej dziedzinie. Zdarzają się przypadki, że auto wygląda gorzej niż przed czyszczeniem. Zadrapania itp :)
MaciejCz
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 09 2015
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Fiat Bravo
Rok produkcji: 2007

20 Cze 2017, 22:30

Auto detaling to fajna sprawa! Jeżeli ktoś ma smykałkę i trochę umiejętności to może sam się w to pobawić :)
Fana4kółek
Nowicjusz

Prawo jazdy: 04 05 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Seat ibiza

06 Lis 2017, 02:51

Autodetaling to dziś, moim zdaniem, rodzaj "dress code" dla samochodów miejskich. Nawet nienajmłodszy samochód może wyglądać ładnie dzięki autodetalingowi. Na wylocie z warszawy w kierunku Poznania samochód można powierzyć carwellness.
stobejczyk
Nowicjusz

Prawo jazdy: 02 08 1978
Auto: Peugeot 206
Paliwo: Benzyna + LPG

10 Sty 2018, 11:14

Więcej na PW - opolskie :roll:
Auto2015
Nowicjusz

Prawo jazdy: 25 09 1990
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: golf 5
Silnik: 1.6
Rok produkcji: 2008

22 Sty 2018, 09:36

FB->
kosmetyka24
Auto2015
Nowicjusz

Prawo jazdy: 25 09 1990
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: golf 5
Silnik: 1.6
Rok produkcji: 2008

24 Sty 2018, 13:23

Kogo polecacie w Warszawie do zrobienia ceramiki na nowym aucie, dobra cena = wysoka jakość?
Leasing24
Obserwowany

Prawo jazdy: 17 12 1979
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: mercedes
Silnik: s 500
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2010

29 Sty 2018, 12:02

Moją A4 oddałem do salonu Audi na Franowie w Poznaniu - o "cenach" się nie dyskutuje :wink: ale efekt jak najbardziej na plus oraz gwarancja na usługę. Praktycznie wykonane od ręki :ok:
Marekecz
Nowicjusz

Auto: Volkswagen Golf