Auto dla 21 latka do około 40 tys

05 Mar 2017, 19:37

Hej, szukam dla siebie auta, do około 40 tys złotych (10 koła euro, bo kupuję w niemczech), mam 21 lat i szukam hmm... Auta wygodnego, ale i nie dziadkowego :naughty: Czego wymagam? Oczywiscie niemieckie auto, rocznik 2010 wzwyż, mało sie psuje, mało pali, żeby był szpan, przebieg do 100.000, oczywiscie diesel bo mam do pracy 10 km i musze zaoszczedzić. 8)

A tak na serio

-NISKA AWARYJNOSC. No auto może spalić swoje, to rozumiem ,ale szukam niezawodnego samochodu. To jest ważne.
-WYGODA. Jeżdżę Cklasą w204 i w sumie pod względem osiągów/wygody mi pasuje.
-WYGLĄD. Wiadomo, dlatego sprzedaje mietka, bo jest mi czasem lekko zbyt zdziadziały :naughty:
-WYPOSAŻENIE. No nie chce golasa.
-Benzyna bez gazu

No i tak myslę co wziąć. Moj faworyt jest jasny; Lexus IS250, wydaje mi sie serio boski, niestety jest ich dosc mało na rynku,a do 10 tys euro czesto pojawiaja sie jakies z kijowym wyposażeniem typu fotele regulowane manualnie (w lexusie, serio?) :unsure:

No więc szukam takiej awaryjnej możliwosci na wypadek jakby z tym autkiem nie wypaliło.

Myslałem nad BMW e90 (może ta coupe?), ale kompletnie sie nie znam na wyposażeniu ani silnikach. A poza tym to nie wiem co można fajnego do tej ceny około dostać, nie chce vagów bo sa strasznie nudne. Miałem już VW Polo 6n2, starczy mi :unsure:

To co byscie polecili? I czy Lex IS250 to najlepszy wybór?
erni13
Początkujący

Auto: Mercedes C klasa W204
Silnik: 2.2 CDI
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

05 Mar 2017, 20:43

Kupno lexa w dobrym stanie nie będzie łatwe w tym budżecie. Powodzenia, bo to naprawdę fajne autko
e92 (bo coupe ma właśnie taki symbol) jest ok, ale musiałbyś szukać 325/330. Nowsze silniki z bezpośrednim wtryskiem nie należą do bezproblemowych
Inne opcje które przychodzą mi na szybko do głowy:
- AR Brera, benzyniaki również nie są jakimś wzorem bezawaryjności (bezpośredni wtrysk i jego następstwa) ale IMO wygląd to rekompensuje. Rozejrzałbym się za tbi
- Laguna GT 2.0T
- saab 9-3, dorwiesz z końcówki produkcji, z poprawionym już wnętrzem, fajne silniki
- volvo c70
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

05 Mar 2017, 21:12

E92 jest super, i jest więcej egzemplarzy niż Lexusa. Lexusy pojawiają sie w tym budżecie, ktore są zadbane i dobrze wyposażone, ale nie mogę byc pewny, że pojawi sie jak będę szukał...

Laguna nie podoba mi sie w srodku, Saab jest straszny do odsprzedaży...

Volvo wygląda super, jakie silniki są polecane?
erni13
Początkujący

Auto: Mercedes C klasa W204
Silnik: 2.2 CDI
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

05 Mar 2017, 21:30

Masz tam tylko dwa benzyniaki, obydwa ok
Zresztą w volvo nigdy nie było żadnych wpadek ze śmieciowymi silnikami
Invi
Forumowicz VIP