Planowany zakup - Chevi Epica

05 Mar 2017, 13:33

Cześć. Mój budżet wynosi około 15 tys. i mam na oku chevroleta epice 2.0 benz+ gaz , 144km . Jest on że tak powiem z pewnego źródła bo od kryształowej osoby która dobrze znam . Co do przebiegu i bezwypadkowości jestem absolutnie pewien że jest tak jak w ogłoszeniu . Poza tym samochód miał wszystko robione na czas i napewno nie był w jakikolwiek sposób zaniedbywany.

Jeśli chodzi o że tak powiem mnie to samochód przez pierwsze 4/5 miesiecy bedzie pokononywał na oko 2.5k km na miesiac potem już standardowo dużo mniej ;)

W ostatnich dniach przekopałem mase internetu w poszukiwaniu jakichkolwiek informacji na temat epici i faktycznie jest tego tyle co widzi sie na codzień epic na drodze , ale najgorzej że znalazłem tylko kilka opinii z samochodami które mają już ponad 250k przebiegu .

Jestem ogólnie w kropce i sie ciągle głowie nad tym autkiem , podobać mi sie podoba ,ale zostaje zawsze to ale ...
Wyczytałem że jest tam łańcuch zamiast paska i w razie awarii na drodze moze ponoć nawywijać bardzo dużych szkód , a wiem że łańcuch jeszcze tam nie był ruszany a to już w koncu prawie 260k km a chyba wymiana ma być do max 300k km zrobiona, poza tym przez to że tych aut jest mało to może być problem z częściami i nawet z mechanikami chyba bo z aso nigdy nie korzystałem , obaw jest sporo ale też i sporo opcji które przemawiaja za tym wyborem.

Potrafilibyście coś doradzić ? :?:

tutaj wstawiam linka od tego ogłoszenia

[link do Gumtree wygasł]
mateuncio
Obserwowany

Prawo jazdy: 0- 0-2014
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: aktualnie brak

05 Mar 2017, 23:54

Jeśli jesteś pewny właściciela i auta to bierz
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Niebezpiecznie dla pieszych od września
    Co roku od września rośnie liczba wypadków z udziałem pieszych. Ten niebezpieczny dla niechronionych użytkowników ruchu okres trwa w Polsce aż do stycznia. W 2022 roku najwięcej osób odniosło obrażenia ...