Witam. Mój tata sam szuka samochodu patrząc tylko i wyłącznie na rok i przebieg. Chciłem mu pomóc w wyszukiwaniu tego "jedynego" i w trakcie przeszukiwania for itp. patrzę, że ludzie nie patrzą na rok i przebieg (chyba, że jest totalnie zjechany). No ale do sedna. Poszukuję:
- auto do 15 tyś zł - w miarę duże - ładnie się prezentujące - diesel - tanie części - do jazdy raczej po mieście, ale czasem (2 razy w roku) w trochę dłuższe trasy (100-200km w jedną stronę) - mało palące
I to chyba wszystko, co nasuneło mi się na klawisze.. Jak macie jakieś pytania walcie śmiało. Poproszę również o porady dotyczące kupna samochodu. Wielkie dzięki.
W tej cenie można znaleźć już naprawdę zadbanego Opla Zafirę, np. takiego [link do oferty na Allegro wygasł], choć akurat ten dostał w przód. W rodzinie jest jeden z 99r. i na tą chwilę sprawuje się bez zarzutu, brak jakichkolwiek awarii, ale wiadomo, jak się dba, tak się ma. Z innych propozycji to może coś z trio sharan/galaxy/alhambra?
Czyli nie patrzeć na przebieg? Mój tata patrzy tylko na takie auta, które mają po 120 tyś przejechane... A takie są dużo droższe. Jak mu to przetłumaczyć?
Przebieg jest wazny, ale realia są takie, że mało który samochód ma ponizej 120tys przebiegu w Twoim budżecie. Tym bardziej auta sprowadzane z zachodu. Tam się jezdzi i tam przebiegi 250tys sa normalne i nikt z tego powodu nie skresla auta skoro stan i serwisowanie jest ok. Jak chcesz miec dość niski przebieg kup auto które bylo sprzedane w polskim salonie od pierwszego właściciela lub z salonu przy aso. Wybór marki też ma znaczenie. Samochód który może spełnić Twoje oczekiwania to Opel Meriva z silnikiem na benzyne 1.6 ewentualnie Peugeot 307SW jak wygodnie Fiat Croma. Zazwyczaj auta z silnikiem na benzyne maja nizszy przebieg i nie kupuj auta które juz ma gaz założony. Takie auta sa juz zazwyczaj na wykończeniu...
Bezpieczeństwo dzieci w samochodzie, foteliki, podstawki, pasy To przykre, lecz do końca lat 90. w Polsce w ogóle nie dbano o bezpieczeństwo dzieci. Powszechne były przypadki przewożenia ich bez fotelików czy choćby podstawki, która zabezpieczyłaby je przed wysunięciem ...
Nowy bolid Lexusa na bazie koncepcyjnego Lexusa LF-CC Lexus ogłosił, że w roku przyszłym – zbudowany na bazie koncepcyjnego Lexusa LF-CC bolid będzie brał udział w wyścigach Super GT. Nowy, hybrydowy samochód będzie rywalizował w klasie GT500 i zastąpi Lexusa SC430, ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.