Witam. Mój tata sam szuka samochodu patrząc tylko i wyłącznie na rok i przebieg. Chciłem mu pomóc w wyszukiwaniu tego "jedynego" i w trakcie przeszukiwania for itp. patrzę, że ludzie nie patrzą na rok i przebieg (chyba, że jest totalnie zjechany). No ale do sedna. Poszukuję:
- auto do 15 tyś zł - w miarę duże - ładnie się prezentujące - diesel - tanie części - do jazdy raczej po mieście, ale czasem (2 razy w roku) w trochę dłuższe trasy (100-200km w jedną stronę) - mało palące
I to chyba wszystko, co nasuneło mi się na klawisze.. Jak macie jakieś pytania walcie śmiało. Poproszę również o porady dotyczące kupna samochodu. Wielkie dzięki.
W tej cenie można znaleźć już naprawdę zadbanego Opla Zafirę, np. takiego [link do oferty na Allegro wygasł], choć akurat ten dostał w przód. W rodzinie jest jeden z 99r. i na tą chwilę sprawuje się bez zarzutu, brak jakichkolwiek awarii, ale wiadomo, jak się dba, tak się ma. Z innych propozycji to może coś z trio sharan/galaxy/alhambra?
Czyli nie patrzeć na przebieg? Mój tata patrzy tylko na takie auta, które mają po 120 tyś przejechane... A takie są dużo droższe. Jak mu to przetłumaczyć?
Przebieg jest wazny, ale realia są takie, że mało który samochód ma ponizej 120tys przebiegu w Twoim budżecie. Tym bardziej auta sprowadzane z zachodu. Tam się jezdzi i tam przebiegi 250tys sa normalne i nikt z tego powodu nie skresla auta skoro stan i serwisowanie jest ok. Jak chcesz miec dość niski przebieg kup auto które bylo sprzedane w polskim salonie od pierwszego właściciela lub z salonu przy aso. Wybór marki też ma znaczenie. Samochód który może spełnić Twoje oczekiwania to Opel Meriva z silnikiem na benzyne 1.6 ewentualnie Peugeot 307SW jak wygodnie Fiat Croma. Zazwyczaj auta z silnikiem na benzyne maja nizszy przebieg i nie kupuj auta które juz ma gaz założony. Takie auta sa juz zazwyczaj na wykończeniu...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.