Posłuchaj.... ja lubie takie kobiece auta.
Nad gazem sie zastanów jak to dla kobiety ma być....
Masz tak naprawdę jedno wyjsice bo w rodzinie miałem wszystko tej klasy w dieslu. Załatw ruską ropę i będzie taniej.
Polo nie jest takie oszczędne i marzną drzwi w każdym egzeplarzu o który pytałem i w tym co miałem
Zima = wiadro gorącej wody.
Corsa ma strasznie słaby przód drobna stłuczka = chłodnica. 1,7 isuzu ma bezawaryjny silnik ale bardzo głośno chodzi nawet jak na diesla. Zawsze w tym aucie lecą poduszki pod silnikiem.
golf II i III nie jest zły ale silnik 1,9 = opłaty.
I jedynie słuszne sam posiadam i sie zastanawiam czy pozbyć SAXO 1,5 D. Kupisz za 5 tyś bardzo ładny egzemplarz. Auto taniutkie w naprawie. Cały koplet hamulców z tarczami okladzianmi do tyłu to max 250pln z robotą.
Spala ok 4,5l ON.
Wady słabe światła, słabe hamulce, v max 120km/h potem sie boje
Ale 140 zdarzyło się jechać. Praktycznie niedostępne z klimą.
Sam szukałem aż w końcu kupiłem takie w okazyjnej cenie. Niestety okazyjna cena jak się okazuje była przez korozje podwozia. Po 4 latach bo tyle go mam Z pod konserwacji wyleciały kawałki podłogi. Ktoś po prostu popsykał bitgumem na rdze.
Ale auto ogólnie ma ocynk. Więc patrz tylko na PODWOZIE. Moje ci mogę za 2 tyś sprzedać jak chcesz
bo od stycznia mam firmówkę. Ale bez spawacza za rok się nie obędzie. I akumulator pewnie padnie bo ma chyba 7 lat. NIC KOMPLETNIE NIE ROBIŁEM poza wymianą pasków, oleju, pompki spryskiwacza. I stłuczki niestety.
Auto jest zwykłym prostym dieslem pojedzie na frytkach. Po prostu idealne tanie auto. Poza tym składają sie kanapy tworząc równą podłogę i możesz przewieść szafę.
Jeśli tylko trafisz na dobry egzemplarz w kwocie do 5 tyś nie ma lepszego auta. Jak by ktoś chciał sprzedać bo cuda się zdarzają kupię po lifcie z klimą
z benzynowców za 3 klocki bałbym się coś brać.... 70 km... Saxo nie ma rewelacyjnych silników benzynowych. Audi 80 nie dostaniesz. Corsa benzyniaki tez takie se. naprawdę wolał bym peenego golfa 2 albo saxo w dieslu.