REKLAMA
Witajcie,
Szykuje się do zakupu/zamiany samochodu, najważniejsze, interesujące mnie elementy:
1. Samochód rodzinny (wózek dziecięcy, fotelik, bagaże) - żeby mi się wszystko sensownie i raczej bezproblemowo pomieściło ... Teraz jeżdżę ibizą II (3 drzwi) oraz matizem - i w nich też się "wszystko" mieści, ale wyglądam jak beduin, a pakowanie (wpychanie) zajmuje trochę czasu.
2. Ekonomiczny - ma być to również samochód do jazdy codziennej do pracy, zatem chciałbym instalację LPG. Przy obecnym spalaniu [Pb] Matiz 6,5l / ibiza 7,5l to trochę wydajemy na paliwo. Jednak nie chciałbym kupować używanego z LPG, a mieć instalację nową w używanym samochodzie, albo zupełnie nowy samochód z salonu z fabryczną instalacją LPG.
3. Klimatyzacja - jazda z dzieckiem latem w samochodzie bez klimy to strzelanie sobie w kolano. Zatem klima obowiązkowo.
4. ABS
5. Cena - rozsądna, do 55 za nowy jak najbardziej ok.
6. Dobre zawieszenie - codzienna jazdo po dziurach.
Znalazłem (konfiguracja na stronach) octavie tour z LPG w promocji za 53580zł, Dustera Ambience 1.6 za 47850 (ale tu jeszcze LPG trzeba dołożyć).
Zastanawiałem się również nad i30cw - 54600, CEED sw też w podobnej cenie.
I teraz pytanie:
czy lepiej wymienione nowe z salonu, czy może lepiej A4 w kombi, albo X-traila albo coś podobnego?