Witam,
poszukuję samochodu za maksymalnie 10 tys. zł na dojazdy do pracy około 15 km w jedną stronę w mieście. Okazyjnie za miasto ok. 50 km. Nie znam się na samochodach, nie jeździłam za wiele, więc ciężko przedstawić preferencje. Zazwyczaj jeździłam pożyczonym od rodziców.
Wiem jednak, że musi mieć poduszki powietrzne ( co najmniej 2 ) oraz klimatyzację. Chciałabym średniej wielkości samochód najlepiej 5-cio drzwiowy. Nie interesuje mnie jakieś Tico itp. Stanowczo za mały, a zakupy muszą się gdzieś zmieścić
No i nie kombi bo strasznie brzydkie w tym wieku są, a na nowe ładne kombi mnie nie stać.
Czytałam, że diesel nie nadaje się do jazdy miejskiej z kolei kolega jeździ i sobie chwali. W związku z tym jestem już czysto głupia
![Smutny :(]()
Chciałabym, żeby samochód był tani w utrzymaniu, części i ich ewentualna wymiana nie były za drogie, bo sama tego niestety nie zrobię
Rozglądałam się po ogłoszeniach z województwa pomorskiego i jak na razie ciężko powiedzieć, nie wiem na co najbardziej zwrócić uwagę i jaki parametr brać jako najważniejszy. Sugerować się rokiem? Przebiegiem? Rok za wiele mi nie powie, a przebieg z tego co słyszałam może być oszukany, więc na co?
Do tej pory najbardziej spodobała mi się Mazda 6 jednak podejrzanie niska cena była tego autka. Poza tym Peugeot 307, Audi A3, Renault Megane. Któryś Panowie stanowczo odradzają? Oczywiście wchodzą w grę również inne niż te wymienione, nie znam aż tyle modeli, może coś ciekawego Panowie znajdą
![Uśmiechnięty :)]()
Z góry dziękuję za pomoc
![Uśmiechnięty :)]()