Ciekawe, rozsądne auto z duszą 6-7 tyś. Chętnie 4x4

29 Cze 2016, 20:15

Postaram się krótko :)
Ciągnie mnie do kupna jakiegoś ciekawego samochodu, odpadają autka takie jak wszelkie BMW ale również Astry, Golfy, Civic, itp. Chyba rozumiecie :) Postaram się trochę przybliżyć wam moją myśl poszukiwawczą. Oto jakie marki bądź modele mnie interesują:
w124, Kadett, Ascona, Polonez, passat(1985r.), starsze modele Mazdy i Mitsubishi, wszystko co kanciaste. Ciągnie mnie również do amerykańskich samochodów, od Forda po Cadillaca ;) Żeby tego było mało dorzucam jeszcze 4x4. UAZ, Tarpan, Frontera, Pajero, ogólnie różne duże gabaryty.
Tak, wiem, zakres jest dość szeroki jednak mam nadzieję że znajdzie się ktoś, kto rozumie mój tok myślenia i powiedzmy gust :) Chciałbym abyście podrzucili jakieś inne ciekawe egzemplarze bądź podzielili się opiniami o wyżej wymienionych, bo w głowie mam jeden wielki bajzel :P Im więcej nad tym myślę tym więcej mam kandydatów.
Spalanie byle poniżej 13, awaryjność wiadomo, byle jak najmniejsza, zamienniki dostępne itp.
Pozdrawiam wytrwałych i liczę na pomoc ;)

PS: Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć zjawisko jaguarów xj i Cadillaców na chodzie za 6000zł? :)
Ostatnio edytowany przez chojny00, 29 Cze 2016, 20:57, edytowano w sumie 1 raz
chojny00
Nowicjusz

Prawo jazdy: 21 07 2013
Auto: Nie mam

29 Cze 2016, 20:36

Odrzuciłeś Civica a wg mnie nie słusznie ponieważ jest Civic "Shuttle" z napędem 4x4, ciężki do znalezienia :roll:

Jeszcze ciekawym autem może być Suzuki Baleno ale 4x4 występuje tylko w kombi z tym napędem.

Następnym ale małym autkiem 4x4 może być Subaru Justy.
Kieł
Stały forumowicz

30 Cze 2016, 10:20

Justy własnie tez praktycznie nie ma na rynku.

A coś w ten deseń?
[link do oferty na Olx wygasł] - tylko z częściami będzie zapewne problem..
[link do oferty na Olx wygasł] - tylko remont przewyższy prawdopodobnie Twój budżet.
[link do oferty na Olx wygasł]
[link do oferty na Olx wygasł] - na ulicy napewno będzie robiło furore.
[link do oferty na Olx wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

30 Cze 2016, 11:34

Skoda świetna. Omega mnie szczerze mówiąc zaskoczyła, bardzo przyjemna. Tavria w dobrym stanie też byłaby do rozważenia :)
chojny00
Nowicjusz

30 Cze 2016, 13:13

Dorzucę saab'a 9000, 900 i renault 5 moooże jakieś volvo serii 700
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

30 Cze 2016, 13:15

Racja!! Zapomniałem o Saabch i Volvo, one też na celowniku
chojny00
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Samochody klasy A - przegląd rynku
    Najmniejsze miejskie samochody mają na naszym rynku ustabilizowaną pozycję – przede wszystkim ze względu na swoją cenę, która rzadko przekracza kwotę 40 tys. zł. Co więcej, producenci coraz lepiej wyposażają ...