REKLAMA
Witam Wszystkich serdecznie
Chciałabym kupić sobie pierwsze, własne autko. Chcę na ten cel przeznaczyć do 11 tys. Przez ostatnie kilka lat jeździłam głównie jako pasażer, więc muszę się "rozjeździć". Dlatego zależy mi, by był to samochód bezpieczny
Auto będzie służyło głównie do jazdy po mieście. Przez najbliższy rok będzie pokonywało tygodniowo maksymalnie 100 km. Potem w planach mamy przeprowadzkę poza miasto, więc będzie wyjeżdżało ok. 200 km/tydzień. Rzadko będę jeździć w dłuższe trasy.
Chcę, by był to samochód raczej mniejszy, z nie za dużą pojemnością, tani w eksploatacji, w miarę bezawaryjny, 5-drzwiowy, z klimatyzacją. Im młodszy rocznik, tym lepiej. Auto nie będzie garażowane (przynajmniej w najbliższym czasie).
Czytałam, że diesel nie nadaje się do jazdy po mieście, więc wolałabym samochód na benzynę lub z LPG. Czy przy takim przebiegu będzie się opłacało zakładać gaz i czy faktycznie jazda po mieście na gazie wychodzi taniej?
Nie mam upatrzonego modelu. Przeglądam samochody typu Citroen C3, Toyota Yaris, Peugeot 206/207, Dacia Sandero, Renault Clio.
Szukam w Toruniu i okolicach lub Poznań/Konin/ Gniezno/Września i okolice.
Co sądzicie o:
[link do oferty na Olx wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Jaki samochód polecacie? Jaki odradzacie? Na co zwracać uwagę? Jestem otwarta na propozycje (nie muszą być to wymienione przeze mnie samochody). Będę wdzięczna za wszelkie rady, gdyż na temacie się za bardzo nie znam.
Pozdrawiam