Auto dla kobiety. ekonomiczne do 7tys

01 Wrz 2009, 21:50

Witam,
Do tej pory przez ponad 2 lata jeździłam CC700 i było ok, autko małe (wszędzie można zaparkować), w miarę ekonomiczne, ale ostatnio zaczęło się mocno sypać i czas pomyśleć o zmianie.
Podoba mi się tiga, ale ze względu na zawieszenie mi odradzono, forda ka ze względu na części zamienne, VW (do którego mnie przekonywano), to na jakieś rozsądne na razie mnie nie stać, a nie chę też kupować "skarbonki", panda jest droższa, ale też podobnoa awaryjna, więc co seicento?? Może jakiś opel??
Sama już nie wiem... Codziennie dojeżdzam do pracy ponad 30 km w jedną stronę, jak podjadę do jakiegoś sklepu, czy wyjeżdżam w weekend to spokojnie przekraczam 500 km na tydzień ;) więc interesuje mnie autko ekonomiczne w spalaniu i dostępności oraz w miarę rozsądnych cenach części zamiennych, poza tym ma to być małe autko, bo praktycznie jest 1-osobowe :)
Każda wskazówka będzie cenna, a autko muszę kupić w miarę szybko :)
Proszę o wskazówki
iskra
Nowicjusz

02 Wrz 2009, 07:07

Przy przebiegach 500 km tygodniowo,auto którego poszukujesz ,musi być przede wszystkim ekonomiczne oraz na tyle solidne,żeby wytrzymywało takie przebiegi. Małe,ponad 10-letnie auta to nie auta z najwyższej półki więc z tą trwałością i solidnością bywa różnie...Zatem proponuję benzynkę z Lpg albo małego diesla. Autem które spełniłoby twoje oczekiwania może być Opel Corsa B- 1,2 lub 1,4 z gazem;Seat Ibiza z 1,4 z gazem;(nie proponuję Matiza bo jest nieekonomiczny),a z małych diesli za te pieniądze zdecydowanie proponuję Citroena Saxo z silnikiem 1,5d,bo ma bardzo trwały i prosty silnik oraz można kupić go za rozsądne pieniądze w dobrym roczniku.Jest w miarę solidny i niekłopotliwy,chociaż warto przed kupnem sprawdzić w warsztacie stan zawieszenia -w szczególności tylną belkę.
Np takie coś :
[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
:smile:
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

02 Wrz 2009, 17:47

Jesli nie Tigra to moze mazda MX3 ?
A tak po za ty to Micra M11,wymieniana juz Corsa,Ford Fiesta
Honda Civic V 1.5 101 KM-93'
Renault Safrane 2.0 12V 132 KM-94'
Rover 218 TD 1.8 88 KM-94'
Rover 216 GTi 122 KM-93'
Obecnie Rover 600 SDi 2.0 105 KM
Pawkaz
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: 7tys. km
Auto: Rover 600 SDi
Silnik: 2.0 SDi 105 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

08 Wrz 2009, 10:58

Do 7 tyś w dobrze utrzymane mozna kupic seicento lub daewoo matiza. W sam raz dla kobiety,małe i ekonomiczne-wiem cos o tym bo miałem do czynienia z mtizem przez 10 lat. Nie polecam tigry. Drogie czesci i szybko rdzewieją.
handel internetowy bean.pl sprzedaz alkomatów-Warszawa
Bean
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

08 Wrz 2009, 15:06

Rowniez jestem za Seicento i Matiz,Matiza ma wujek od 2000r jest 1wlascicielem,nic sie nie sypie,po miescie wsam raz i dla kobiety tez gdyz czasami jezdzi nim tez ciotka wlasnie po miescie,do 7tys wyrwiesz cos calkiem mlodo rocznikowo i z db wyposazeniem
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Green Future - ekologiczna przyszłość SKODY
    SKODA jeszcze bardziej angażuje się w działalność związaną z ochroną środowiska, wytwarzając ekologiczne samochody i wprowadzając efektywne wykorzystanie zasobów. Przyjęte przez SKODĘ działania "Green Future" mają ...