Auto dla kobiety z dzieckiem

20 Lut 2009, 13:51

Witam!Mam prosbe ponieważ mamy tak okolo 12 tys zl na autko.Prosze doradzcie. Niebawem zostaniemy rodzicami i szukamy samochodu ktore spelnialoby wymogi zarowno dla mnie z dzieckiem jak i od czasu do czasu ojca.Szukamy takiego ktore oczywiscie nie pali za duzo, ale jest w miare komfortowe.Pozdrawiam serdecznie.
franka78
Nowicjusz

20 Lut 2009, 14:29

Jesli macie ok.12 tysiakow na autko to nie kupujcie nigdy za kwote jaką macie,musicie miec cos w zanadrzu,gdyz po kupnie trzeba zawsze troche przy samochodzie porobic by pewnie jezdzic a nie martwic sie czy nie peknie np. pasek rozrzadu.Co znaczy dla kobiety z dzieckiem? bo nie bardzo rozumiem,czy wychodzisz z załozenia,że moze dojsć do wypadku?W ten sposob nie mysl,ja nie mysle tak,przejechałem w swoim zyciu grubo ponad 700kkm bez stłuczki a dlaczego?Nie jestem wiracha za kierownicą no i troche szczęscia!No wiec za ile ma byc samochodzik,to poradzimy! :wink:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

20 Lut 2009, 14:45

Dla kobiety ktora niebawem bedzie mama i bedzie razem z tym dzidziusiem jezdzic do złobka, do pracy, po zakupy , po miescie....zastanawialismy sie nad takim aby moj maz moglby tez nim czasem jezdzic (mam na mysli ze auto nie ma gabarytow malucha).Mamy na sam zakup 12 tys...moze byc ciut wiecej...
franka78
Nowicjusz

20 Lut 2009, 15:51

Rozumiem wiec,że małe samochody odpadaja w takim razie,niemowlaczek zmienia postać rzeczy.Ja polecałbym Peugeota 406 ale tylko z silnikem diesla HDI 90 konnym bez koła dwumasowego,ceny od 9000 zł.Samochod wysokiej jakosci , bardzo wygodny , bezpieczny,ekonomiczny ,godny polecenia!Nastepny gość nie byle jaki to VW Passat Wariant ktorego minusem moze byc tylko trudnosc w znalezieniu niewyeksploatowanego typka,silniki godne polecenia to turbodiesle 1.9 75 konny oraz 1.9TDI 90 KM.Opel Astra I ,PEUGEOT 306 z turbodieslem 1.9,samochod b.dobry nie gorszy od Golfa a duzo tańszy.Toyota Corolla VII diesel,najwyzsza jakosc i niezawodnosc!!!Nissan Primera z dieslem praktycznie nie do zajeżdzenia z łancuchami rozrzadu ,samochod godny polecenia!!! to wszystko,prosze sie zastanowic!Toyota i Nissan to faworyci według mnie a za nimi Peugeot o Volkswagena w dobrym stanie bedzie trudno!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

20 Lut 2009, 15:53

ja bym proponował pandke albo clio bo uwazam ze takie auta beda wsam raz [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ale co do renaulta bym sie mocno zastanowil bo jest duzo opini ze auta sa strasznie awaryjne ale ja znam paru ludzi ktorzy jezdza tymi autami dosc dlugo bez zadnych usterek. Ale jeśli szukasz auta z dużym bagaznikiem (bo chodzi tu o dziecko wiec wozek itp.)to polecal bym corolke [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] te autka sa malo awaryjne
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

20 Lut 2009, 15:56

dziekuje za pomoc juz zaczne sie rozglądać :)moze cos sie trafi!
franka78
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak podróżować bezpieczniej samochodem?
    Instruktorzy Szkoły Auto SKODA doradzają, jak wygodnie i bezpiecznie podróżować samochodem. Radosław Jaskulski, instruktor Szkoły Auto SKODA mówi: "Pozycja za kierownicą to podstawowy element bezpiecznej jazdy ...

20 Lut 2009, 16:14

ja bym celował w to
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
albo to, tylko że 2 drzwi mogą być przeszkodą
ewentualnie
Volvo
Początkujący

Miejscowość: Piekło

20 Lut 2009, 16:24

Ta skoda to calkiem fajna opcja...
franka78
Nowicjusz

20 Lut 2009, 16:26

VOLKSWAGEN GOLF tez mi sie podoba..
franka78
Nowicjusz

20 Lut 2009, 16:30

tylko ze do 12000 ciezko bedzie znalesc zadbana fabie,moze tak poprzednik czyli felicja [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] w takiej małej wersji kombi mogła by być
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012

20 Lut 2009, 16:47

Może VW Polo?
Jak za mały to Golfik lub Focus w benzynie, bo za diesla trzeba by bylo troche kasy dolozyc... :?
Clio nie za bardzo polecam, Renault w tych latach nie ma niestety dobrych samochodow...
Mysle ze Panda bylaby dobrym rozwiazaniem,o serwis nie trudno, rocznik dobry, wyposazenie tylko troche ubogie.
Polecam niezawodna Hone Accord, lub (gdy Accord okaze sie za duzy) Civica mk VI w sedanie
W opcji tez jest Astra I z konca produkcji lub moze jakas Astra II z poczatku sie trafi.
marcin94
Aktywny

Auto: E60 530d M-Sport
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2005

21 Lut 2009, 22:09

Toyota Corolla
Honda Civic
Nissan Almera

Astry gniją
Golfy też i trudno znaleźć w jednym kawałku.
Chyba, ze estetyka mniej ważna to brać Astrę. tania w utrzymaniu. I obserwować. Jak pojawi się ruda to sprzedawać.
Joter
Aktywny