Sedanik za ok 10 tys zł. Jaki ?

22 Lut 2009, 10:47

Cześć, znajomy poprosił mnie o radę jaki samochód wybrać za ok 10 tys zł. Na oku ma kilka modeli samochodów.

Skoda Octavia

[link do oferty na Allegro wygasł]

Opel Vectra

[link do oferty na Allegro wygasł]

Ford Mondeo

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Ma to być samochód głownie do miasta, ale czasem też na dłuższy wypad z rodziną, a w tygodniu wiadomo jakieś większe zakupy ma samochód pomieścić. Dlatego silnik jakiś nie duży do 2 litrów benzynka. Co byście z tego wybrali ? Te co podałem to tylko przykłady jak by ktoś nie wiedział o jaki samochód chodzi, ale ta Octavia wygląda kusząco. Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedzi.
Sebastianos
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Auto: Peugeot 508 SW
Silnik: 1.6 THP
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2012

22 Lut 2009, 11:31

osobiście bym wziął ta Vectre bo naprawde udane autko,Mondeo mkII w sedanie mi sie nie podoba :? a co do tej Octavii to ciężko może byc znalesc dobry egzemplarz do 10000zl,a od siebie dorzucil bym Rovera,
dość dobre autko i czesci wmiare tanie [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna

22 Lut 2009, 14:14

Rover całkiem ciekawa propozycja. A jest jeszcze VOLVO S40 co sądzicie ?
Sebastianos
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Auto: Peugeot 508 SW
Silnik: 1.6 THP
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

22 Lut 2009, 14:23

Może Laguna I. Udane egzemplarze w benzynie.

Octavia za 10k? Chyba zajeżdżona
Joter
Aktywny

22 Lut 2009, 14:29

Nie wiem w jakim stanie jest ta Octavia.Opel?Jesli znajdziesz zadbany model w tej cenie to bedziesz miał szczęscie gdyz w podazy przeważaja rozklekoty z duzymi przebiegami.Samochod jak najbardziej godny polecenia.Silniki benzynowe słyna z trwałosci i łatwosci w serwisowaniu.Silniki te słyna z tego,ze doskonale jeżdza na LPG,to paliwo silnikom Opla szczególnie dobrze służy ,to cenna zaleta.To ciekawa propozycja,warto jednak poszukać zadbanego egzemplarza chociaż czesci zamienne kosztują śmiesznie tanio.Wystrzegac się silników Diesla,nigdy nie były mocna strona Opla.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus opracuje crossovera mniejszego niż UX?
    Zaprezentowany w ubiegłym roku model UX jest najmniejszym crossoverem w ofercie Lexusa. W przyszłości może się to jednak zmienić, bowiem japońska marka rozważa stworzenie mniejszego auta – wynika ze słów wiceprezydenta ...
    Jak uczyć dzieci bezpieczeństwa na drogach?
    Aby skutecznie uczyć dzieci w wieku od 4 do 12 lat odpowiedniego zachowania w zakresie bezpieczeństwa ruchu, trzeba wiedzieć o ograniczeniach związanych z wiekiem oraz o tym, że nikt nie zrobi tego tak skutecznie jak rodzice ...