Auto dla kuriera do 25 tys.

24 Cze 2007, 19:05

Zamierzam podjac prace jako kurier i orientuje sie w uzywanych (2000-2005) malych samochodach dostawczych typu Kangur czy Berlingo.
No i tu zaczyna sie problem, bo praktycznie kazda marka oferuje tego typu samochod. Co wybrac?

Bede robil okolo 100 km dziennie. Chcialbym by samochod sluzyl mi dlugo i bezawaryjnie ;)
Maksymalnie na zakup moge przeznaczyc jakies 27 tys.
cobden
Nowicjusz

24 Cze 2007, 19:27

:D :shock: W pełni bezawaryjnych aut po prostu nie ma - to byłoby zbyt piękne! Może kombi - np Omega po złożeniu tylnego oparcia masz furę miejsca... :wink:
... miłujcie swoich nieprzyjaciół...
czerepach
Aktywny

Miejscowość: Mosina

24 Cze 2007, 19:45

Polecam MERCEDESA C220 w kombiku, ale zwykłego diesla bez CDI.
"Nie dyskutuj z głupcem, bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"
slaw3k3
Nowicjusz

Miejscowość: Stargard Szczeciński

24 Cze 2007, 22:54

To ja polecam Peugota 406 2,0 HDI samochód mało awaryjny albo Lagune I z rocznika 2000-2001.Jesli masz dojścia do samochodów z zachodu i poszczęści ci sie to kup Galanta w dislu.A może tak poszukać po okazyjnej cenie jakiegos Galaxego lub Alhambry?Samochód bardzo duzy , bardzo oszczędny i mało awaryjny.
Łukasz789
Aktywny

Miejscowość: Kraków

25 Cze 2007, 16:47

Hej, te auta ktore wymieniliscie niezbyt pasuja do dzialalnosci jaka zamierzam prowadzic, istotne dla mnie jest by mial jak najwieksza przestrzen ladowna, pozostajac jednak "osobowka z garbem" typu Kangur. Najbardziej by sie przydaly opinie uzytkownikow tego typu aut.

Ps. Co sadzicie o Fiacie Doblo?
cobden
Nowicjusz

25 Cze 2007, 17:35

cobden: nie bardzo rozumiem...? Jeśli ma to być Kangoo lub jemu podobny - to co mają Ci doradzić forumowicze? Masz jeszcze w odwodzie Daewoo/Lublin - tu jest dopiero przestrzeń! A może typowe "blaszanki", np Mercedes - długi, krótki i jaki tam jeszcze...? :wink:
... miłujcie swoich nieprzyjaciół...
czerepach
Aktywny

Miejscowość: Mosina

25 Cze 2007, 19:10

Jesli to ma byc Kangur to dlaczego? :) That is the question. I ta sama kwestia za kazdym innym. Jesli ktos uzytkuje i ma cos do powiedzenia to fajnie :)
cobden
Nowicjusz