Auto dla małżeństwa z dzieckiem do 20 tys zł?

21 Sty 2017, 19:44

Witam wszystkich.
Powiększa nam się rodzina i myślimy o zmianie mojego auta na większe do którego zmieści się wózek dla dziecka. Obecna moja Panda niestety ma bardzo mikroskopijny bagażnik + dochodzi koło zapasowe bo auto posiada gaz i nie ma możliwości zmieszczenia czegokolwiek. Auto będzie jeździło maksymalnie 10 tys km rocznie i głównie nie dalekie trasy czyli benzyna. Kwota na wydanie 20 tys zł na auto jak najmłodsze. Głównie autem będę jeździła ja, więc nie chce wielkich gabarytów - Panda była idealna. Z aut które nam się podobają to:
- Fiat Grande Punto 1.4
- Dacia Sandero 1.2
- Peugeot 207 1.4
- Renault Clio III 1.2
- Opel Corsa D 1.4
Ogólnie to zastanawiamy się jeszcze nad nowym autem które byśmy mieli minimum 5 lat. Głównie myśleliśmy wtedy o Dacii Sandero 1.2. Co myślicie?
megi0302
Nowicjusz

Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Brak

21 Sty 2017, 21:41

Nie wiem czy sprawdzaliście pojemności bagażników ww aut, ale nawet w porównaniu do pandy szału to nie robi. Wózka dziecięcego nigdy nie woziłem, ale idę o zakład, że żaden z tych bagażników nie zmieści go w całości bez zdejmowania kółek/rozbierania/wyjmowania półki (no mooooże z wyjątkiem sandero)
Poszedłbym raczej w segment c i focusa mk2, astrę h lub fiata bravo (jako faworyta)
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

22 Sty 2017, 22:00

Właśnie zależy nam na tym żeby auto było nie za duże. Mąż ma Dacię Logan MCV więc kombi jest. Rozchodzi nam się o nie duże auto którym głównie będę jeździła ja, po mieście, czy jakieś zakupy czy nie dalekie trasy. Wiem że wyzwanie jest ciężkie a bagażników nie oglądaliśmy co najwyżej w Sandero gdzie wydaje nam się że spokojnie wózek by się zmieścił. Invi te auta które podałeś niestety za 20 tys zł będą starsze niż rok 2010.
megi0302
Nowicjusz

Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Brak

23 Sty 2017, 15:32

Honda Jazz
megi0302 napisał(a):Invi te auta które podałeś niestety za 20 tys zł będą starsze niż rok 2010.
co Ci daje rocznik?
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mercedes C 63 AMG - nowe ekskluzywne wersje "Edition 507"
    Do rodziny modeli C 63 AMG dołączają ekskluzywne wersje "Edition 507" z jeszcze potężniejszym, 6,2-litrowym silnikiem AMG V8. Dodatkowe 37 kW (50 KM) winduje jego moc do 373 kW (507 KM) przy maksymalnym momencie obrotowym ...