Mazda 3 III czy może Accord VIII

23 Sty 2017, 01:39

Witam,
Mam mały dylemat. Szukam samochodu w okolicy 55 tyś. Rocznie robię około 15-17 tyś km. Dużo czytałem pozytywnych opinii na temat Accorda VIII, ale zastanawiam się czy nie warto dopłacić i wziąć Mazdę 3 III w sedanie bo prezentuje się bardzo fajnie i do tego jest prawie nowa za niewiele większą kwotę.

Czy warto? albo może inne propozycję. Samochód chcę wrzucić na firmę.
kondzio.k1
Nowicjusz

23 Sty 2017, 09:28

Wg mnie lepsza opcją jest 3 w hb (IMO ładniejsza ale co kogo to obchodzi), bo praktyczniejsza.
Porównanie Accord vs. Mazda 3 zależy od tego jak dużego auta Ci potrzeba - to są dwie różne klasy.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

23 Sty 2017, 12:43

Zgodzę się, że Mazda jest ładniejsza jak większość nowych modeli Mazdy. Inne klasy, ale czym się, aż tak różnią? Samochód użytkuje codziennie po mieście Odcinki 3km, dziennie 10km. Raz w miesiącu trasy 200km w jedną stronę. To co mnie interesuje to na pewno wyposażenie bo widzę, że Mazda ma nawigację i bluetooth w samochodzie, a to dla mnie ważne.

Moje priorytety to na pewno jak najmniej problemów z samochodem. Komfort jazdy i wyposażenie. Na każdym kroku czytam dobre opinie o Hondzie i nawet CRV III patrzyłem tylko widać, że ta marka mocno trzyma ceny. Na rzecz Mazdy kusi wygląd, wyposażenie, nowa buda.

Jeśli Mazda 3 to jaki silnik?
kondzio.k1
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak działa napęd AWD-i w hybrydach Toyoty?
    Elektryczny napędem na cztery koła AWD-i całkowicie różni się od tradycyjnych napędów 4x4 pod względem konstrukcji i zasady działania. Wyjaśniamy, jak AWD-i jest zbudowany, jakie daje korzyści i dlaczego pojawia ...