Auto dla mlodego kierowcy

01 Maj 2013, 18:37

Witam
w tym temacie chciałbym zapytać jakie auto jest warte kupna dla młodego kierowcy ;)
mieszkam w Anglii i właśnie tam bede kupował auto oraz nim jeździł ... pytanie zadaje na polskim forum bo jak to mówią polak wie lepiej ;) ... mam juz na oku MG zr ... 1.8 ... czy to dobry samochód dla młodego kierowcy ? i co wy polecacie ?
EngliszTT
Nowicjusz

Prawo jazdy: 14 12 1913
Auto: Toyota
Silnik: Celica
Paliwo: Benzyna
Typ: Inny
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005

01 Maj 2013, 20:20

widze calkie duzo wyświetleń ... ale milo by bylo jak by ktos cos doradzil ;) ... kasa to nie problem odłożone mam £6.000 ale chciałbym wiedzieć jaki samochód polecacie ...
EngliszTT
Nowicjusz

01 Maj 2013, 21:26

Masz niezły budżet, auta na wyspach są trochę tańsze wiec możesz przebierać.
Kup to co ci się podoba.
kejran
Początkujący

Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: BMW 5
Silnik: 2.0
Skrzynia biegów: Manualna

01 Maj 2013, 21:59

budżet w miare duzy :)ale tez nie trzeba wszystkiego wydac :)
nie znam sie az tak na samochodach dlatego pytam co dobre :)
na oku mam MG zr lecz nie wie czy to dobre auto ogólnie i dla mlodego kierowcy ;)
troche poczytalem i podobno corsa dobra na poczatek
EngliszTT
Nowicjusz

02 Maj 2013, 10:59

Wg mnie niezależnie od kraju w jakim jesteś,auto dla młodego kierowcy powinno być przede wszystkim ekonomiczne oraz bezpieczne. To dwa główne wyznaczniki którymi kierowałbym się podczas zakupu.
Laserwash
Początkujący

Auto: M3

02 Maj 2013, 16:35

problem w tym ze nie znam sie az tak na autach ;) dlatego tez pisze na forum zebyscie doradzili jaka marka/model byl by najlepszy dla młodszego kierowcy ;) oczywiscie dobrze zeby malo palił ... na oku mam MG zr ... toyote celice orz hyundai coupe lecz nie wie czy to dobry wybór na poczatek
EngliszTT
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Kiedy nie powinniśmy wrzucać na luz
    Kierowcy często nadużywają sprzęgła, na przykład dotaczając się kilkadziesiąt, a czasami nawet kilkaset metrów do świateł. Jest to nieekonomiczne i niebezpieczne. "Jazda na biegu jałowym i wciśniętym sprzęgle powoduje ...

02 Maj 2013, 22:04

A jaki rocznik minimum dla Ciebie?
dany1994
Nowicjusz

Auto: Nie mam
Paliwo: Diesel

05 Maj 2013, 20:44

na rocznik raczej nie zwracam az tak uwagi ale mysle ze najmniejszy rocznik to 2000 ... ale bardziej chodzi o to jakie marki polecacie
EngliszTT
Nowicjusz

06 Maj 2013, 09:42

Odpuść rovera i Mazde,ponieważ będą to samochody droższe w utrzymaniu,części spalanie itd. Proponowałbym skupić się na Audi lub VW-czyli na niemieckich markach. Są solidne i niezawodne.
Alkomaty
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa