Auto dla mojej DZIEWCZYNY

14 Gru 2012, 20:25

Pomóżcie!!
chciałbym kupic fajne autko dla dziewczyny tak do 15 tysi... podoba jej się fiat stilo 3D ale kompletnie nie znam tego auta, jesli ktoś chociał troszke zna i jeździł nim niech doradzi i pomoże jaki silnik na co uwazac..

:piwo: :piwo: :piwo: :piwo: :piwo: :piwo: :piwo: :piwo: :piwo: :piwo: :piwo: :piwo: :piwo:
JARO8
Nowicjusz

Prawo jazdy: 03 04 2010
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: nie mam

14 Gru 2012, 20:36

jak dla mnie fiat stilo jest taki prosty ja bym doradzal tobie jak juz fiata to punto badz opel corsa male zwrotne z niskim spalaniem , jezeli ma cizko noge to opel tigra badz forda pume
wladmen
Nowicjusz

Auto: opel astra f
Silnik: 1.8i 90km
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1991

14 Gru 2012, 20:40

FIat Stillo powiadasz? Jeśli już tak bardzo jej się podoba ten samochodzik to zalecał bym silnik 1.9JTD z innymi silnikami Fiata nie miałem do czynienia więc Ci nie doradzę. A ten 1.9JTD sprawuje się całkiem całkiem, jeśli się o niego dba. A najlepiej jak był by to 1.9MultiJet.

A nie myśleliście powiedzmy o Hondzie Civic, czy Audi A3? Również fajne autka, tak sobie myślę.
vw
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Auto: Skoda Octavia RS

14 Gru 2012, 20:52

własnie siedze na necie i czytam opinie że w fiacie blacha dobra czesci tanie i dostępne tylko problem ze sprężynami....... jest sie czego bac?? a tamte auta jej się nie podobają.. i wyposażenie przy takiej cenie jest naprawde bogate no i bezpiecznie wyglada 6 poduszek 8)
JARO8
Nowicjusz

14 Gru 2012, 21:00

Z tego co pamiętam to Stilo jest drogie w serwisowaniu.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

14 Gru 2012, 22:15

Barol napisał(a):Z tego co pamiętam to Stilo jest drogie w serwisowaniu.

A co tam często nawala i tak kosztowne jest?
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Niebezpieczne wakacje dla dzieci na drogach
    Co trzynasta śmierć dziecka w Unii Europejskiej to skutek wypadku drogowego. W Polsce najwięcej wypadków z udziałem dzieci ma miejsce w miesiącach letnich. Najczęściej winni są dorośli. W ciągu ostatnich dziesięciu ...
    Kalkulator jednostek mocy
    Najdzęściej używaną jednostką w samochodach do określenia ich mocy jest "KM" jednak jak możemy się dowiedzieć czytając różne opracowania jest to pozaukładowa jednostka mocy (w układzie jednostek miar MKS), bardzo często ...

15 Gru 2012, 11:16

Jednak chodziło o części,tutaj prosze nawet znalazłem ten temat pierwszy-samochod-ok-10-000zl-vt60091.htm?hilit=stilo%20drogie
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

15 Gru 2012, 15:19

no tak tylko że tu jest 1.6 a najlepsze opinie zbiera 1.9 JTD że sie opłaca tylko trzbe znalezc okazje ....
JARO8
Nowicjusz

15 Gru 2012, 15:46

Mam Stilo 1,6 3D, 10 latka. Jak na razie wymieniałem przepustnicę i sprężyny oprócz tego oczywiście różne tam sworznie, wahacze itp - co wyszło przed przeglądami.
Nie wiem dlaczego, ale często siadają żarówki, co rok jakąś trzeba wymienić, a czasem nawet 2 w roku.
Jeśli chodzi o eksploatację, to długo był niezawodny i śmiało mogę ten model polecić.
Spalanie wychodzi mu moim zdaniem rewelacyjnie: do 6 na trasie, nie więcej niż 7,5 w mieście. Zimą na trasach do 20km i w mieście jakieś 8l. Z tym, że nie jeżdżę ostro.
sepoy
Nowicjusz

Zdjęcia: 4
Auto: VW Tiguan
Silnik: 1,4V 122KM
Typ: SUV

17 Gru 2012, 18:01

ja jej dam ciężką noge.. to ma byc auto do pracy bo w barze pracuje i co drugi dzien dojezdza 25 km więc disel tylko w gre.
JARO8
Nowicjusz

17 Gru 2012, 18:31

A może coś z francuzów? Link przykładowy [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] lub [link do oferty na Allegro wygasł]
Barol
Awatar użytkownika

17 Gru 2012, 19:04

hmmmmmm a może ford focus ładnie wyglada a 5 drzwiowy praktyczniejszy:)
JARO8
Nowicjusz