Auto dla ojca - konkretny egzemplarz CLS350

10 Kwi 2022, 18:30

Witam wszystkich :)
Tym razem nie szukam autka dla siebie, tylko zwracam się do Was z prośbą o opinię i doradztwo w kwestii auta, które planuje kupić mój ojciec.
Generalnie auto już był oglądać, jest zachwycony modelem, bardzo podoba mu się wizualnie i podsumowując - samochód zawrócił mu w głowie :D
Na co dzień mieszka i pracuje w Norwegii, także tam będzie kupować auto.
Poniżej przesyłam link do ogłoszenia.

https://billink.no/page2_iframe.php?id= ... tt_vindu=1

Jest ktoś w stanie coś powiedzieć na podstawie zdjęć oraz opisu / po przetłumaczeniu? Z tego co mi wiadomo, to pochodzi z Japonii.
Jakieś minusy i wady tego konkretnego egzemplarza? I ogólnie modelu / silnika itp. Na co zwrócić uwagę, co ewentualnie mieć na uwadze podczas eksploatacji?
Przebiegów raczej dużych nie będzie robić, jedynie przejażdżki weekendowe wokół komina i 2x w roku podróż do Polski.

Pozdrawiam :)
Tom88T
Początkujący

Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: 508
Silnik: 2.0
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

10 Kwi 2022, 19:06

Przy m272 czyli 3,5 z mb podstawa to czy była robiona akcja serwisowa silnika + wyprowadzone kilka bolączek, jak tak to można się interesować jak nie to na polskie warunki trzeba doliczyć około 8k a na zagramaniczne :D "trochę" więcej.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

11 Kwi 2022, 07:08

A jeśli chodzi o te bolączki, to co masz konkretnie na myśli?:D
No i w sumie akcja serwisowa silnika - jesteśmy to jakoś w stanie sprawdzić?
Tom88T
Początkujący

Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: 508
Silnik: 2.0
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

11 Kwi 2022, 08:14

A polifcie nie było już jakiś zmian ?
Tak patrząc z przodu może maska jest delikatnie źle spasowana względem błotników ?
Przeglądy aut przed zakupem, cała Polska - Oficjalny partner forumsamochodowe.pl
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 51
Miejscowość: Cała Polska
Auto: Nie mam

11 Kwi 2022, 10:05

motozakup napisał(a):polifcie nie było już jakiś zmian ?

Były zmiany, w kosztach reszta to samo :D

motozakup napisał(a):delikatnie źle spasowana względem błotników ?

Bez znaczenia. Tam nie ma szkół że specjalizacją "zakup auta" jest znacznie mniej Januszy a do tego warsztaty nie są zainteresowane malowaniem trawy na zielono. :ok:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Sekrety Takumi - kim są rzemieślnicy Lexusa?
    Samochody Lexusa wyróżniają się wieloma cechami - odważną stylistyką z atrapą chłodnicy w kształcie klepsydry, napędami hybrydowymi, które są wizytówką marki i nietypowymi rozwiązaniami, jak ruchome zegary. ...