Tak się zastanawiam bo 3x600km to już masz 1800 w miesiącu i damy na to że zrobisz po miejscu 200km, wyjdzie Ci miesięcznie 2000km, a to w ciągu roku daje 24000km. Większość robisz w trasie więc wydaje mi się że warto by było skłonić się tu w kierunku jakiegoś diesla który spali ok. 6 litrów w trasie, a w przypadku benzyny o podobnej charakterystyce musisz liczyć min. 10-12 litrów gazu. Piszę tu o silnikach mających moc w granicach 150-200KM.
Kolejna sprawa to diesla powinieneś kupić dzisiaj taniej od benzyny a w tym drugim przypadku może być potrzebne jeszcze założenie LPG.
pawelg5 napisał(a):Miałem przez krótki okres czasu E60 (6 miesięcy) z 3.0 272KM, nie włożyłem nic pieniędzy przez ten czas w auto patrząc po niektórych opiniach
Miałeś dosyć krótko, nie wiemy też ile przejechałeś km tym samochodem. Ogólnie silnik bardzo fajny i skrzynia ale niestety potrafi szarpnąć po kieszeni.
Z moich propozycji myślę że warto zerknąć w stronę Skody Superb 2.0 TDI z DSG oraz w kierunku Opla Insignii 2.0 CDTI z klasycznym automatem.
Jeżeli chodzi o benzynę z mocniejszym silnikiem pod LPG to można by się pokusić o np. Chrysler 200 z 3.6 287KM
![Uśmiechnięty :)]()