Auto dla Ojca;)

04 Cze 2022, 12:52

Witam,
Poszukuję samochodu dla mojego Taty.
Najważniejsze dla mnie jest to, żeby auto posiadało wsparcie w razie wykrycia przeszkody.
Auto typowo miejskie, budżet do około 40k.
Czy macie może jakieś sprawdzone modele, w których działaja takie systemy?
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
Ciupa
Obserwowany

04 Cze 2022, 14:38

Ciupa napisał(a):wsparcie w razie wykrycia przeszkody.

Co to jest wsparcie w razie przeszkody ?
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

04 Cze 2022, 14:53

Np. gdy cofasz i podjedziesz za blisko innego obiektu to samochód sam się awaryjnie zatrzyma.
Ciupa
Obserwowany

04 Cze 2022, 18:19

Takie rzeczy nie w aucie tego typu i nie za takie pieniądze.
franccc
Stały forumowicz

Przebieg/rok: >50tys. km

04 Cze 2022, 19:55

Trzeba by popatrzec w stronę francuskich aut, ale nie wiem czy w tym budzecie starczy. 208 jest bardzo nowoczesne, ale to raczej 70 tys zl za uzywkę. popatrz na to i na Corse. Poprzednia generacja miala jakies systemy wspomagania ale chyba nie zeby sie zatrzymywała. Ewentualnie cos mi sie kojarzy że Focus mogl to mieć wcześniej.
LKempinski
Początkujący

Zdjęcia: 2

04 Cze 2022, 19:59

Wiem co - Micra ma tarczę ochronną. Tam jest na pewno taki system. tutaj masz przykładową [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
LKempinski
Początkujący

Zdjęcia: 2
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Najlepszy samochód dostawczy 2016 roku
    Konkurs przeprowadzili dziennikarze z czasopism branżowych i portali transportowych – VANekstra.pl, Ciężarówki, Polski Traker i Samochody Specjalne oraz 4Trucks.pl. Zespół jurorów na podstawie jazd ...